2023. április 16., vasárnap

Tepsis csirke

Imádom ezt a receptet, nem is értem, hogy miért nem került még fel ide.

Számtalan jó tulajdonsága között számomra a gyors összedobhatósága és a változatos elkészíthetősége a legfontosabb.

Bármilyen tetszőleges zöldséggel és fűszerezéssel készíthető, csak a fantázia szabhat határt. Gyorsan bedobálunk mindent a tepsibe, és már mehetünk is a dolgunkra. 😊  (Most jelen esetben vissza az ágyba, mert borzasztóan tombol bennem az influenza. 🥴)


Tepsis csirke
 


Hozzávalók:

     • 5-6 ek olíva olaj 

     • 1 kisebb egész csirke feldarabolva, vagy bármilyen tetszőleges csirke alkatrész 

     • ízlés szerint só, és csirke grillfűszer

     • 250 g csiperke gomba 

     • 250 g zöldborsó (nálam most fagyasztott)

     • 1/2 fej fokhagyma

     • 1 kis pohárka víz 

Elkészítés:

A csirke darabokat ízlés szerint befűszerezzük és meglocsoljuk olíva olajjal. Alaposan összemasszírozzuk, majd egy olajozott tepsibe fektetjük őket. 
Ne túl szorosan rakjuk le a húsokat, mert még a zöldségeknek is el kell férni!

A megtisztított gombát és fokhagymát szeletekre vágjuk és a borsóval együtt a húsok köré szórjuk. 


Öntünk alá egy kis vizet és előmelegített 200°C-os sütőben 30-40 percig fólia alatt sütjük. 

Levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a hús szépen megpirul és teljesen puha.

Általában a húsból kisült ízes szaft elég a zöldségek ízesítéséhez, de ha nem, akkor a végén kicsit megsózhatjuk. 


Tetszőleges körettel tálalhatjuk, én most párolt jázmin rizst készítettem hozzá. 


2 megjegyzés: