Van
az, amikor a gyerek nem eszik. Hál' istennek ritka, de előfordul.
Ilyenkor semmi nem jó, semmit nem szeret, csak a melegszendvicset és
a kenőmájas kenyeret. Reggel, délben, este...
Anyuka
ilyenkor tépi a haját és lázasan töri a fejét, hogy mit
tálaljon fel a csemetének. Na, nálunk ilyenkor jön ez a pofon
egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, a „piros tészta”. 🙂 (Létezik nálunk a „piros rizs” is, de ez egy másik történet. 🙂)
Nincs
benne semmi extra, egy teljesen lebutított bolognairól van szó. 🙂 Ámde a gyermek mindig úgy örül neki, mintha ki tudja milyen
különlegességet kapna. Ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy nincs
minden veszve. 🙂
Szóval,
aki néha küzd a gyermekkel étkeztetés ügyben, annak jó szívvel
ajánlom ezt a receptet. Érdemes kipróbálni, hátha... 🙂
Paradicsomos húsos tészta |
Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk só
- 1 csipet bors
- 2 nagy csipet oregánó
- 250 g darált sertés hús
- 150 g passzírozott paradicsom
- 100 g ömlesztett sajt
- 1 ek paradicsom püré
- 1,5 ek cukor
- 300 g valamilyen apró főtt tészta
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
Az
apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük
dinsztelni az olíva olajon.
Amikor
megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig
pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk
oregánóval.
Hozzáadjuk
a passzírozott paradicsomot, a paradicsom pürét és a cukrot, majd
pár percig lassú tűzön forraljuk.
Beletesszük
az ömlesztett sajtot, alaposan összekeverjük, majd kb. fél óra
alatt készre főzzük. Ha túl sűrűnek találjuk, tehetünk bele
vizet vagy alaplevet. Nekem kb. 100 ml vizet vett fel.
Amikor
elkészültünk a raguval, belekeverjük a főtt tésztát.
Ízlés
szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
Nagyon finom étel!
VálaszTörlésEz volt az ebed!Fincsi! Nagyon koszonom!
VálaszTörlésNagyon szívesen! Kedves egészségedre, örülök, hogy ízlett. 🙂
Törlés