Vége a Húsvétnak, így jöhetnek a maradék mentő fogások!
Nálam leginkább a sonkából maradt, de a tejföl adagot is túlméreteztem az ünnep előtti bevásárláskor.
Így adta magát a helyzet és egy jó kis békebeli sonkás tésztát készítettem ma, ami az iskolai menzák világát elevenítette fel.
Kivételesen került bele egy kis pohár tejszín is, mert az meg a süti sütés után maradt meg.
Hozzávalók:
• 500 g fodros kocka tészta
• 400 g főtt sonka
• 5 db főtt tojás
• 4 db nyers tojás
• 700 g tejföl
• 200 ml tejszín
• ízlés szerint só, bors
• 1-2 ek olaj vagy vaj
• 2-3 ek zsemlemorzsa
• 150 g reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Én most tettem 2 evőkanál olajat is a vízbe.
Egy nagy tálba tesszük a nyers tojásokat, a tejfölt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd csomómentesre keverjük.
A sonkát és a főtt tojást kockára vágjuk és a tejfölös keverékhez adjuk.
A tésztát leszűrjük és a sonkás masszába forgatjuk.
Egy hőálló tálat kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
Beletesszük a sonkás tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 200°C-os sütőben 30 percig sütjük.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá valamilyen zöld salátát, de anélkül is nagyon finom. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése