2023. április 11., kedd

Sonkás tészta

 Vége a Húsvétnak, így jöhetnek a maradék mentő fogások!

Nálam leginkább a sonkából maradt, de a tejföl adagot is túlméreteztem az ünnep előtti bevásárláskor. 

Így adta magát a helyzet és egy jó kis békebeli sonkás tésztát készítettem ma, ami az iskolai menzák világát elevenítette fel.

Kivételesen került bele egy kis pohár tejszín is, mert az meg a süti sütés után maradt meg.


Sonkás tészta 

Hozzávalók:

     • 500 g fodros kocka tészta 

     • 400 g főtt sonka

     • 5 db főtt tojás 

     • 4 db nyers tojás 

     • 700 g tejföl 

     • 200 ml tejszín 

     • ízlés szerint só, bors 

     • 1-2 ek olaj vagy vaj

     • 2-3 ek zsemlemorzsa 

     • 150 g reszelt sajt 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük. Én most tettem 2 evőkanál olajat is a vízbe. 

Egy nagy tálba tesszük a nyers tojásokat, a tejfölt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd csomómentesre keverjük. 

A sonkát és a főtt tojást kockára vágjuk és a tejfölös keverékhez adjuk. 

A tésztát leszűrjük és a sonkás masszába forgatjuk. 

Egy hőálló tálat kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. 

Beletesszük a sonkás tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal. 



Előmelegített 200°C-os sütőben 30 percig sütjük. 


Tálaláskor kínálhatunk hozzá valamilyen zöld salátát, de anélkül is nagyon finom. 🙂


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése