2023. április 5., szerda

Zöldséges májgaluska leves

Mára egy kis tavaszváró levest készítettem, mert nálunk még mindig nem akar melegedni az idő. 

Jó sok zöldség és finom májgaluska került bele, és az utolsó cseppig el is fogyott. 😊


Zöldséges májgaluska leves


Hozzávalók:

A májgaluskához:

     • 300 g csirkemáj elkaparva, vagy kissé darabosra turmixolva 

     • 1 csapott tk só 

     • 5 ek őrölt zabpehely 

     • 1 tk majoránna 

     • 1 db tojás 

     • 2 ek aprított petrezselyemzöld 

     • csipet őrölt feketebors 

     • 1 gerezd zúzott fokhagyma 

A leveshez:

     • 1 ek olíva olaj 

     • 2 db félkarikára vágott sárgarépa 

     • 1 db félkarikára vágott fehérrépa 

     • 1/4  fej apró kockára vágott zeller

     • 150 g apró csiperke gomba szeletelve 

     • 150 g zöldborsó (fagyasztott)

     • 4 db tyúkhúsleves alap zselé, vagy ízlés szerint só és őrölt feketebors (Én erőteljesebb húsleves ízt szerettem volna, ezért használtam leves alapot.)

     • 2 liter víz 

Elkészítés:

A májgaluska hozzávalóit összekeverjük egy tálban és 30 percig állni hagyjuk. 

A leveshez egy fazékba tesszük az olajat és elkezdjük dinsztelni rajta a zöldségeket. 

Beletesszük a levesalap zselét, majd felöntjük vízzel. Ha nem akarunk levesalapot használni, akkor sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.

A végén egy kiskanállal a levesbe szaggatjuk a májgaluskát, majd még további 5-6 percig főzzük. 

Tálaláskor tehetünk a levesbe valamilyen apró szemű tésztát is, azzal még finomabb. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése