Mára egy kis tavaszváró levest készítettem, mert nálunk még mindig nem akar melegedni az idő.
Jó sok zöldség és finom májgaluska került bele, és az utolsó cseppig el is fogyott. 😊
Hozzávalók:
A májgaluskához:
• 300 g csirkemáj elkaparva, vagy kissé darabosra turmixolva
• 1 csapott tk só
• 5 ek őrölt zabpehely
• 1 tk majoránna
• 1 db tojás
• 2 ek aprított petrezselyemzöld
• csipet őrölt feketebors
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
A leveshez:
• 1 ek olíva olaj
• 2 db félkarikára vágott sárgarépa
• 1 db félkarikára vágott fehérrépa
• 1/4 fej apró kockára vágott zeller
• 150 g apró csiperke gomba szeletelve
• 150 g zöldborsó (fagyasztott)
• 4 db tyúkhúsleves alap zselé, vagy ízlés szerint só és őrölt feketebors (Én erőteljesebb húsleves ízt szerettem volna, ezért használtam leves alapot.)
• 2 liter víz
Elkészítés:
A májgaluska hozzávalóit összekeverjük egy tálban és 30 percig állni hagyjuk.
A leveshez egy fazékba tesszük az olajat és elkezdjük dinsztelni rajta a zöldségeket.
Beletesszük a levesalap zselét, majd felöntjük vízzel. Ha nem akarunk levesalapot használni, akkor sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
A végén egy kiskanállal a levesbe szaggatjuk a májgaluskát, majd még további 5-6 percig főzzük.
Tálaláskor tehetünk a levesbe valamilyen apró szemű tésztát is, azzal még finomabb. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése