2023. március 19., vasárnap

Tejszínes-pestós csirke

Ezt az ételt a kislányom kérésére készítettem, ugyanis a héten az iskolában kapott verzió nem nyerte el a tetszését. 

Amúgy is szeretjük a pestót, de ez a tejszínes-húsos változat tényleg nagyon finom. Aki szintén pesto kedvelő, az feltétlenül próbálja ki. 


Tejszínes-pestós csirke


Hozzávalók:

     • 500 g csirkemell filé 

     • 1 nagy fej vöröshagyma 

     • 2 ek olíva olaj 

     • ízlés szerint só, bors 

     • 1 kis üveges zöld pesto (Vagy elkészíthetjük mi is. A recept ITT található.)

     • 200 ml víz 

     • 350 ml tejszín 

     • 1 kiskanál étkezési keményítő (ha szükséges)

A tálaláshoz:

     • reszelt parmezán 

     • spagetti (vagy tetszőleges tészta)

Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát. Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük. 

A csirkéhez adjuk a pestót és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.

Ezután felöntjük tejszínnel és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez kb. 5-10 perc. Ha nem sűrűsödik kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés hideg vízben elkevert étkezési keményítőt.

Spagettit főzünk hozzá és tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése