Ezt az ételt a kislányom kérésére készítettem, ugyanis a héten az iskolában kapott verzió nem nyerte el a tetszését.
Amúgy is szeretjük a pestót, de ez a tejszínes-húsos változat tényleg nagyon finom. Aki szintén pesto kedvelő, az feltétlenül próbálja ki.
Hozzávalók:
     • 500 g csirkemell filé 
     • 1 nagy fej vöröshagyma 
     • 2 ek olíva olaj 
     • ízlés szerint só, bors 
     • 1 kis üveges zöld pesto (Vagy elkészíthetjük mi is. A recept ITT található.)
     • 200 ml víz 
     • 350 ml tejszín 
     • 1 kiskanál étkezési keményítő (ha szükséges)
A tálaláshoz:
     • reszelt parmezán 
     • spagetti (vagy tetszőleges tészta)
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát. Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük. 
A csirkéhez adjuk a pestót és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.
Ezután felöntjük tejszínnel és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez kb. 5-10 perc. Ha nem sűrűsödik kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés hideg vízben elkevert étkezési keményítőt.
Spagettit főzünk hozzá és tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal. 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése