Ezt a receptet Anyósomtól tanultam, az ő családjában készítették minden Húsvétkor. Azelőtt még csak nem is hallottam róla, de ma már nálunk is az ünnep elengedhetetlen alkotóeleme.
Húsvéti tálnak hívják, de igazából egy majonézes saláta, ami borzasztóan laktató és nagyon-nagyon finom! 😊
Hozzávalók:
• 1 kisebb füstölt csülök (kb. 500 g)
• 1 kisebb füstölt sonka (kb. 500 g)
• 1 szál füstölt kolbász
• 8 db főtt tojás
A mártáshoz:
• 800 g tejföl
• 500 g majonéz
• 2 ek mustár
• 1 mk őrölt fehérbors
• 1 ek citromlé
• 1 ek cukor
• csipet só
Elkészítés:
A füstölt csülköt és a sonkát megfőzzük.
A kolbászt és a főtt tojást vékony karikákra szeleteljük.
A mártáshoz való alapanyagokat alaposan összekeverjük.
Amikor megfőttek a füstölt dolgok, kihűtjük, majd falatnyi kockákra vágjuk őket.
A mártásba teszünk minden hozzávalót és óvatosan összeforgatjuk.
Néhány órát érdemes várni a fogyasztásával, hogy az ízek összeérjenek.
Az eredeti receptben tormát is tesznek a mártásba. Én ezt mindig kihagyom, mert a férjem nem szereti. Aki viszont nem idegenkedik tőle, az nyugodtan tegyen bele, nem fogja megbánni. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése