2020. október 27., kedd

Sonkás-sajtszószos gnocchi

 Gyors, egyszerű ebéd a rohanós hétköznapokra. 🍴😊

Sonkás-sajtszószos gnocchi



Hozzávalók:

     • 500 g gnocchi (én most boltit használtam)

     • 2 ek. olíva olaj

     • 1 kis fej vöröshagyma 

     • 1 gerezd fokhagyma 

     • 150 g sonka

     • 100 g ömlesztett sajt

     • 250 ml főzőtejszín
 
     • 50 g reszelt sajt

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük az olíva olajat és üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a kockára vágott sonkát. 
A sonka bármilyen lehet, az ízlésünkre van bízva. 

Amikor kissé átpirult a sonka, hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és a főzőtejszínt. Alaposan összekeverjük, majd kevergetés mellett pár percig közepes lángon forraljuk.

A végén lekapcsoljuk a tűzhelyet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd addig keverjük amíg a bele nem olvad.

Félre tesszük a mártás, majd megfőzzük a gnocchit. Amikor megfőtt, nem szűrjük le, hanem egy szűrőkanállal közvetlenül a szószba tesszük. Összekeverjük, és ha túl sűrűnek találjuk a szószt, tehetünk bele egy kis főzővizet.

Díszítésként szórhatunk a tetejére egy kis petrezselymet vagy snidlinget. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése