Imádom ezt a receptet, nem is értem, hogy miért nem került még fel ide.
Számtalan jó tulajdonsága között számomra a gyors összedobhatósága és a változatos elkészíthetősége a legfontosabb.
Bármilyen tetszőleges zöldséggel és fűszerezéssel készíthető, csak a fantázia szabhat határt. Gyorsan bedobálunk mindent a tepsibe, és már mehetünk is a dolgunkra. 😊 (Most jelen esetben vissza az ágyba, mert borzasztóan tombol bennem az influenza. 🥴)
Hozzávalók:
• 5-6 ek olíva olaj
• 1 kisebb egész csirke feldarabolva, vagy bármilyen tetszőleges csirke alkatrész
• ízlés szerint só, és csirke grillfűszer
• 250 g csiperke gomba
• 250 g zöldborsó (nálam most fagyasztott)
• 1/2 fej fokhagyma
• 1 kis pohárka víz
Elkészítés:
A csirke darabokat ízlés szerint befűszerezzük és meglocsoljuk olíva olajjal. Alaposan összemasszírozzuk, majd egy olajozott tepsibe fektetjük őket.
Ne túl szorosan rakjuk le a húsokat, mert még a zöldségeknek is el kell férni!
A megtisztított gombát és fokhagymát szeletekre vágjuk és a borsóval együtt a húsok köré szórjuk.
Öntünk alá egy kis vizet és előmelegített 200°C-os sütőben 30-40 percig fólia alatt sütjük.
Levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a hús szépen megpirul és teljesen puha.
Általában a húsból kisült ízes szaft elég a zöldségek ízesítéséhez, de ha nem, akkor a végén kicsit megsózhatjuk.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk, én most párolt jázmin rizst készítettem hozzá.
Szuper!!!
VálaszTörlésKöszönöm! 🙂
Törlés