Mára pörkölt készült nálunk egy kis zöldbabbal megbolondítva, és bulgurral tálalva.
Szeretem az ilyen gyorsan összedobható ételeket, főleg most, hogy itt a jóidő és végre többet tudunk a szabadban lenni. 😊
Zöldbabos csirkemell pörkölt |
Hozzávalók:
• 500 g csirkemell filé
• 2 ek olíva olaj
• 2 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 350 g zöldbab
• só, őrölt feketebors
• 1 tk őrölt kömény
• 1 ek őrölt pirospaprika
• 1 ek zöldséges ízesítésű paradicsompüré
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Amikor nagyjából megdinsztelődött, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és hirtelen átpirítjuk.
Megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük hideg vízzel. Nem kell túl sok víz, elég annyi amennyi pont ellepi.
Hozzáadjuk a darabokra vágott zöldbabot és a paradicsompürét.
Alaposan összekeverjük és készre főzzük.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk. Én most bulgurt készítettem hozzá, de rizzsel vagy tésztával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése