2015. május 15., péntek

Saláta főzelék

Hát igen... a saláta főzelék. 
Az emberek többsége ki nem állhatja. Én viszont nagyon szeretem. 

Gyerekkoromban anyukám és nagymamám is készítette, így azóta jóban vagyok vele.

 Természetesen fejes salátából készül, de én újabban jégsalátából főzöm. 

A férjem mindig felhúzza a szemöldökét, hogy "naemmegmi?!?", de nekem nagyon ízlik, mert ropogósabb, mint a fejes saláta. És mivel csak én eszem meg a családból, így abból csinálom amiből akarom. 🙂

 
Saláta főzelék
 Hozzávalók:
  • 1/4 fej jégsaláta
  • 1 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 púpozott ek. liszt
  • só, ecet, cukor, fokhagymapor
Elkészítés:

A salátát felkockázzuk, és egy pici vízen elkezdjük párolni. 

Ízlés szerint adunk hozzá sót és fokhagymaport. 

Amikor megpuhult a saláta, egy habverővel összekeverjük a tejszínt, a tejet és a lisztet, majd ehhez az elegyhez kanalazunk a saláta főzőlevéből és behabarjuk vele a főzeléket. 

A főzés végén adhatunk hozzá egy pár csepp ecetet és egy pici cukrot. 

Pörkölttel, fasírttal, vagy akár feltét nélkül is tálalhatjuk.

2 megjegyzés: