Hát igen... a saláta főzelék.
Az emberek többsége ki nem
állhatja. Én viszont nagyon szeretem.
Gyerekkoromban anyukám és nagymamám is
készítette, így azóta jóban vagyok vele.
Természetesen fejes salátából készül,
de én újabban jégsalátából főzöm.
A férjem mindig felhúzza a szemöldökét, hogy
"naemmegmi?!?", de nekem nagyon ízlik, mert ropogósabb, mint a fejes
saláta. És mivel csak én eszem meg a családból, így abból csinálom amiből
akarom. 🙂
- 1/4 fej jégsaláta
- 1 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 púpozott ek. liszt
- só, ecet, cukor, fokhagymapor
Elkészítés:
A salátát felkockázzuk, és egy pici vízen elkezdjük párolni.
Ízlés szerint adunk hozzá sót és fokhagymaport.
Amikor megpuhult a saláta, egy
habverővel összekeverjük a tejszínt, a tejet és a lisztet, majd ehhez az
elegyhez kanalazunk a saláta főzőlevéből és behabarjuk vele a főzeléket.
A
főzés végén adhatunk hozzá egy pár csepp ecetet és egy pici cukrot.
Pörkölttel,
fasírttal, vagy akár feltét nélkül is tálalhatjuk.
ÖRÜLTEM A RECEPTNEK !
VálaszTörlésKöszönöm
Szívesen, örülök, hogy tetszik. 🙂
Törlés