2015. május 16., szombat

Rizskoch

Drága férjem nagy kedvence ez a finomság. 🙂 Én egyáltalán nem szeretem, de még soha nem száradt ránk. 🙂 Ha nem akarunk túl nagy adagot, megfelezhetjük a mennyiségeket, én meg szoktam.

Rizskoch

Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 300 g rizs
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g barna cukor
  • 5 tojás
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

 Elkészítés:

A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet só hozzáadásával, majd hagyjuk kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd a rizshez keverjük.

A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe keverjük.

Egy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk liszttel és belesimítjuk a rizses masszánkat.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt arany barnára sütjük.

Enyhén porcukrozva, barack lekvárral tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése