Drága férjem nagy kedvence ez a finomság. 🙂 Én egyáltalán
nem szeretem, de még soha nem száradt ránk. 🙂 Ha nem akarunk túl nagy adagot,
megfelezhetjük a mennyiségeket, én meg szoktam.
![]() |
Rizskoch |
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 300 g rizs
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g barna cukor
- 5 tojás
- 1 csipet só
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet só hozzáadásával,
majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a
barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd a rizshez keverjük.
A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá
verjük és óvatosan a rizsbe keverjük.
Egy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk liszttel és
belesimítjuk a rizses masszánkat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt arany barnára
sütjük.
Enyhén porcukrozva, barack lekvárral tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése