Évek óta készítem ezt a finomságot, mert nagyon gyorsan megvan.
Bármilyen alkalommal megállja a helyét, vendégvárónak kitűnő ötlet.
Készíthetjük saját magunk is a leveles tésztát, de miért vesződnénk vele, ha a
boltban is tökéletes minőségűt lehet kapni? 🙂
Virslis-sajtos falatok |
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 pár virsli
- 15 dkg trappista sajt
- ketchup
- oregánó
- 1 tojás
- szezámmag
Elkészítés:
A leveles tésztát 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.
A négyzeteket megkenjük egy kevés ketchuppal és megszórjuk egy
pici oregánóval.
A virsliket kb 5 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában
elfelezzük.
A sajtot 5x1 cm-es csíkokra szeleteljük.
Egy darab sajtot és egy virslit egy tésztanégyzetre helyezünk,
majd feltekerjük.
Ezután megkenjük a falatkákat tojással, majd megszórjuk egy
kevés szezámmaggal.
200 fokon 15-20 perc alatt arany barnára sütjük.
Szezámmag helyett szórhatunk rá reszelt sajtot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése