Az egyik kedvenc alapanyagom
a Serrano sonka. Nem veszek gyakran, mert elég borsos ára van, de ha van
itthon, akkor próbálom a lehető legtöbbféleképpen felhasználni. Jelen esetben
egy nagyon puritán ételt sikerült feldobni vele.
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szelet Serrano sonka
- 100g sárgarépa
- 100g zellergumó
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 2 ek. olíva olaj
- 1 ek cukor
- 200 g főtt rizs
- reszelt parmezán
- só, bors
Sózzuk, borsozzuk,
majd beletesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert. Az egészet összepirítjuk,
majd ráöntjük a paradicsom konzervet.
Készre főzzük, majd a végén egy kis cukorral
ízesítjük. Összekeverjük a főtt rizzsel és reszelt parmezánnal (vagy más
sajttal) tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése