2023. március 19., vasárnap

Zöld pesto

Imádom a pestót! Nem csak azért, mert nagyon finom, és mert sokoldalúan felhasználható, hanem mert pillanatok alatt otthon is könnyedén elkészíthető. 

Ez az én kis bevált receptem, de mindenki kedve szerint a saját ízlésére formálhatja.

Zöld pesto

Hozzávalók:

     • 20 db bazsalikom levél 

     • 1 gerezd fokhagyma 

     • 30 g héj nélküli mandula (az eredeti receptben fenyőmag, de én mogyoróval is szeretem)

     • 5 ek extra szűz olíva olaj 

     • 30 g reszelt Parmezán 

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy késes aprítóba tesszük és pépesítjük. 
Nem baj, ha maradnak benne apró mandula darabok, isteni amikor roppannak a fogunk alatt. 🙂

Amikor elkészültünk, azonnal fogyasztható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése