2023. március 4., szombat

Diós-szilvalekváros hókifli

 Már sokszor el akartam készíteni ezt a finomságot, de valahogy mindig elmaradt. Karácsonyra is be volt tervezve, de annyi süti volt itthon, hogy akkor sem sütöttem meg.

A héten viszont eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, én bizony hókiflit fogok sütni a hétvégén. 

Isteni finom lett, még melegen elfogyott a fele. 🙂

Próbáljátok ki ti is!


Diós-szilvalekváros hókifli


Hozzávalók:

A tésztához:

     •  500 g liszt

     • 250 g vaj vagy margarin 

     • 1 csipet só 

     • 150 g tejföl 

A töltelékhez:

     • 300 g szilvalekvár (Nekem nem volt az az igaz házi, ami jó kemény. Ez kicsit hígabb volt.)

     • 150 g darált dió 

     • ízlés szerint egy kevés porcukor

A szóráshoz:

     • 100 g porcukor 

     • 2 csomag vaníliás cukor 

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy tálba tesszük és elmorzsoljuk benne a vajat. 

Hozzáadjuk a tejfölt és egyneművé gyúrjuk. 

2-3 órára hűtőbe tesszük, de az még jobb, ha egy egész éjszakát pihen. Én késő délután gyúrtam be a tésztát és éjszakára a hűtőbe tettem.

A lekvárt elkeverjük a darált dióval. Én tettem még hozzá egy pici porcukrot a dió miatt.

A tésztát kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb kör alakú szaggatóval, vagy akár egy pohárral, kör alakú darabokat szaggatunk belőle.
 

Egy kiskanálnyi tölteléket teszünk a körökre. 


A kör egyik oldalát a töltelékre hajtjuk.


Ezután kifliket formázunk belőle. A végeit kicsit összecsípjük. 


Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített, hőlégkeveréses, 180°C-os sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. 


Amikor elkészült még melegen megforgatjuk porcukorban. 
Én erre egy papírzacskót használtam. Beleszórtam a porcukrot, beledobtam 5-6 db. kiflit. Óvatosan forgatva mozgattam a zacskót, hogy minden kiflit jól befedjen a porcukor.
Így sokkal gyorsabb, mint egyesével porcukrozni.


Ha kihűlt, fogyaszthatjuk. (Már, ha ki tudjuk várni. 😁)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése