Már sokszor el akartam készíteni ezt a finomságot, de valahogy mindig elmaradt. Karácsonyra is be volt tervezve, de annyi süti volt itthon, hogy akkor sem sütöttem meg.
A héten viszont eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, én bizony hókiflit fogok sütni a hétvégén.
Isteni finom lett, még melegen elfogyott a fele. 🙂
Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
A tésztához:
• 500 g liszt
• 250 g vaj vagy margarin
• 1 csipet só
• 150 g tejföl
A töltelékhez:
• 300 g szilvalekvár (Nekem nem volt az az igaz házi, ami jó kemény. Ez kicsit hígabb volt.)
• 150 g darált dió
• ízlés szerint egy kevés porcukor
A szóráshoz:
• 100 g porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet és a sót egy tálba tesszük és elmorzsoljuk benne a vajat.
Hozzáadjuk a tejfölt és egyneművé gyúrjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük, de az még jobb, ha egy egész éjszakát pihen. Én késő délután gyúrtam be a tésztát és éjszakára a hűtőbe tettem.
A lekvárt elkeverjük a darált dióval. Én tettem még hozzá egy pici porcukrot a dió miatt.
A tésztát kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb kör alakú szaggatóval, vagy akár egy pohárral, kör alakú darabokat szaggatunk belőle.
Egy kiskanálnyi tölteléket teszünk a körökre.
A kör egyik oldalát a töltelékre hajtjuk.
Ezután kifliket formázunk belőle. A végeit kicsit összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített, hőlégkeveréses, 180°C-os sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
Amikor elkészült még melegen megforgatjuk porcukorban.
Én erre egy papírzacskót használtam. Beleszórtam a porcukrot, beledobtam 5-6 db. kiflit. Óvatosan forgatva mozgattam a zacskót, hogy minden kiflit jól befedjen a porcukor.
Így sokkal gyorsabb, mint egyesével porcukrozni.
Ha kihűlt, fogyaszthatjuk. (Már, ha ki tudjuk várni. 😁)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése