Volt egy adag vajbabom a fagyasztóban, amit már egy ideje kerülgettem. Mivel ma semmi ötletem nem volt főzés ügyben, így előkaptam egy adag csirkemell társaságában és megfőztem.
Tarhonyát készítettem hozzá a kislányom kérésére, úgyhogy hamar meg is lett a vasárnapi ebéd. 😊
Aki szeretné, készítheti másfajta húsból is, nálam a mélyhűtő tartalma volt a mérvadó.
• 500 g csirkemell filé
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 2 ek olaj vagy zsír
• 1 ek őrölt pirospaprika
• ízlés szerint só, vagy ételízesítő
• 1/2 mk őrölt feketebors
• 1 kisebb paradicsom
• 1 kisebb tv paprika
• 1/2 mk zöldséges ízesítésű paradicsompüré
• 500 g vajbab (fagyasztott)
• 2 ek liszt
• 250 g tejföl
Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsiradékon.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés hideg vízzel.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a paradicsompürét.
A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk és azt is a húshoz adjuk.
Beletesszük a babot, és az egészet felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. 1-2 ujjnyira ellepi.
Készre főzzük.
Egy tálkában csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet.
Lehúzzuk a főzőedényt a tűzről. A pörkölt forró szaftjából is adunk a tejfölös keverékhez, majd a pörköltbe öntjük.
Az főzőedényt visszatesszük a tűzre és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük amíg az étel be nem sűrűsödik.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése