2023. február 21., kedd

Tárkonyos burgonya leves

Imádom a leveseket, főleg, ha jó gazdagon tele vannak minden földi jóval.

Különösen nagy kedvenceim a tárkonnyal ízesített finomságok. Most is egy ilyen ízletes leves készült nálunk, amiből meg sem tudtam állni 1 tányérnál. 😊


Tárkonyos burgonya leves


Hozzávalók:

     • 1 ek olíva olaj 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 1 gerezd fokhagyma 

     • ízlés szerint só, bors

     • 1 ek liszt

     • 150 g füstölt főtt tarja 

     • 1 közepes sárgarépa 

     • 350 g burgonya 

     • 1 tk őrölt pirospaprika 

     • 1 tk morzsolt majoránna 

     • 1 tk szárított tárkony 

     • 150 g főzőtejszín 

Elkészítés:

Egy fazékban felhevítjük az olíva olajat és elkezdjük benne dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát. 

Az edénybe tesszük a feldarabolt tarját és a karikára vágott sárgarépát, majd kissé megpirítjuk. 

Ezután sózzuk, borsozzuk megszórjuk liszttel.

Felöntjük kb. 250 ml vízzel és alaposan összekeverjük. 

Hozzáadjuk a pirospaprikát, a majoránnát és a tárkonyt. 

Ezután kockára vágjuk a megtisztított burgonyát, majd a leveshez adjuk.

Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát 2-3 ujjnyira ellepje.

A levest készre főzzük, majd a végén bele öntjük a főzőtejszínt. Így is rottyantunk rajta egyet. A tejszín helyett használhatunk tejfölt is.

Forrón tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése