Imádom a leveseket, főleg, ha jó gazdagon tele vannak minden földi jóval.
Különösen nagy kedvenceim a tárkonnyal ízesített finomságok. Most is egy ilyen ízletes leves készült nálunk, amiből meg sem tudtam állni 1 tányérnál. 😊
Hozzávalók:
• 1 ek olíva olaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• ízlés szerint só, bors
• 1 ek liszt
• 150 g füstölt főtt tarja
• 1 közepes sárgarépa
• 350 g burgonya
• 1 tk őrölt pirospaprika
• 1 tk morzsolt majoránna
• 1 tk szárított tárkony
• 150 g főzőtejszín
Elkészítés:
Egy fazékban felhevítjük az olíva olajat és elkezdjük benne dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Az edénybe tesszük a feldarabolt tarját és a karikára vágott sárgarépát, majd kissé megpirítjuk.
Ezután sózzuk, borsozzuk megszórjuk liszttel.
Felöntjük kb. 250 ml vízzel és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, a majoránnát és a tárkonyt.
Ezután kockára vágjuk a megtisztított burgonyát, majd a leveshez adjuk.
Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát 2-3 ujjnyira ellepje.
A levest készre főzzük, majd a végén bele öntjük a főzőtejszínt. Így is rottyantunk rajta egyet. A tejszín helyett használhatunk tejfölt is.
Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése