2023. február 19., vasárnap

Burgundi csirkeragu

Nálunk ebben a zord időben előtérbe kerülnek a szívmelengető, tartalmas ételek. 

Ez a csirkeragu is pont ilyen. Az ember csak bekuckózik vele és élvezi a csodás ízeket. 

Egyszerűen imádom! 🙂

Eredetileg apró gyöngyhagyma is kerül az ételbe. Én sajnos most nem kaptam, de bevallom egyáltalán nem hiányzott belőle. Nélküle is nagyon finom volt. 


Burgundi csirkeragu 

Hozzávalók:

     • 5 db alsó csirkecomb

     • 1 db csirkemell

     • 2-3 ek liszt

     • só, bors

     • 3-4 ek olíva olaj 

     • 2 fej vöröshagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 2 db sárgarépa 

     • 2 db fehérrépa 

     • 5-6 db csiperke gomba 

     • 2 ek zöldséges ízesítésű paradicsompüré 

     • 200 g passzírozott paradicsom 

     • 3 db babérlevél 

     • 150 ml vörösbor 

     • 450 ml csirke alaplé 

     • 1 csipet cukor

Elkészítés:

A húsokat sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. 

Forró olajban hirtelen kérget sütünk rá, majd kiszedjük az edényből. 


A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon elkezdjük dinsztelni. 
Hozzáadjuk a vastagabb karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd tovább sütjük. 


A gombát szeletekre vágjuk és a babérlevéllel együtt a zöldségekhez adjuk.

A zöldségeket felöntjük borral, és 1 percig magas lángon forraljuk. 


Beletesszük a paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot, majd felöntjük az alaplével. Én most alaplé gyanánt tyúkhúsleves koncentrátumot adtam hozzá. 


Közepes lángon addig főzzük, amíg minden meg nem puhul és a szaftja jól besűrűsödik. 
Időnként megkevejük, nehogy leégjen az alja. 


Eredetileg apró gyöngyhagyma is kerül az ételbe, de én sajnos most nem kaptam.

A végén ízlés szerint tehetünk bele egy csipet cukrot, de ez elhagyható. 

Köretként most tésztát készítettem hozzá, de rizzsel, burgonya pürével, burgonya gombóccal, vagy akár egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése