Mostanában rá vagyok kattanva a spenótra, szívem szerint minden nap ezt enném.
Ma úgy gondoltam, hogy hallal próbálom ki. Nagyon finom lett, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a spenótot és a halat. 😊
Hozzávalók: (1 személyre)
• 125 g lazac filé (fagyasztott)
• 75 g fagyasztott spenót (tejszínes)
• 1 mk olíva olaj
• 1 mk házi ételízesítő
• 1 csipet őrölt feketebors
• 1 mk fokhagymapor
• 50 ml tej
Elkészítés:
A lazac filét egy hőálló sütőtálba fektetjük, és mellé tesszük a spenótot.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd olajat adunk hozzá. Én olaj spray-t használtam, úgy a legegyszerűbb.
Felöntjük tejjel, majd megvárjuk, amíg a hozzávalók nagyjából kiengednek és nem lesznek fagyosak. Ha valaki siet a sütéssel, ezt nem kell kivárni, viszont hosszabb sütési időre kell számítani.
Előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült lazacot tetszőleges körettel tálalhatjuk. Én most zöldséges rizzsel fogyasztottam, de tésztával, főtt burgonyával, vagy esetleg bulgurral is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése