Szeretem a zöldséges ételeket, bár a mi családunkban csak én fogyasztom szívesen.
Nekem időnként kifejezetten jól tud esni egy-egy húsmentes fogás, így olyankor külön főzök magamnak. 🤷🏼♀️
Ez a recept is húsmentes, zöldség kedvelőknek jószívvel ajánlom kipróbálni. 🙂
Hozzávalók:
• 5 kisebb szem burgonya
• 3 db közepes sárgarépa
• 2 marék friss bébi spenót
• 1 db marhahús házias levesalap koncentrátum (lehet só, vagy ételízesítő is)
• 250 ml víz
• k. 150 g Hollandi mártás (A receptjét itt találjátok, amiből a receptben található mennyiségek fele szükséges: http://www.alajuli.hu/2021/02/hollandi-martas.html
Ha valaki tud kész mártást vásárolni, az a legegyszerűbb. Helyette használható Besamel mártás is.)
• 1 kis marék reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.
Egy edénybe tesszük a zöldség karikákat, felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi és hozzáadjuk a leves alapot.
Puhulásig főzzük, aztán leöntjük róla a levet.
A zöldségekhez keverjük a mártást, majd az egészet egy hőálló tálba tesszük.
Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a sajt szép színt kapott.
Köretként, de akár önálló fogásként is fogyasztható. Én most egy kis friss saláta társaságában ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése