2023. február 2., csütörtök

Csőben sült zöldségek

 Szeretem a zöldséges ételeket, bár a mi családunkban csak én fogyasztom szívesen. 

Nekem időnként kifejezetten jól tud esni egy-egy húsmentes fogás, így olyankor külön főzök magamnak. 🤷🏼‍♀️

Ez a recept is húsmentes, zöldség kedvelőknek jószívvel ajánlom kipróbálni. 🙂


Csőben sült zöldségek 


Hozzávalók:

     • 5 kisebb szem burgonya 

     • 3 db közepes sárgarépa 

     • 2 marék friss bébi spenót 

     • 1 db marhahús házias levesalap koncentrátum (lehet só, vagy ételízesítő is)

     • 250 ml víz 

     • k. 150 g Hollandi mártás (A receptjét itt találjátok, amiből a receptben található mennyiségek fele szükséges: http://www.alajuli.hu/2021/02/hollandi-martas.html
Ha valaki tud kész mártást vásárolni, az a legegyszerűbb. Helyette használható Besamel mártás is.)

      • 1 kis marék reszelt sajt 

Elkészítés:

A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. 

Egy edénybe tesszük a zöldség karikákat, felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi és  hozzáadjuk a leves alapot.
Puhulásig főzzük, aztán leöntjük róla a levet.

A zöldségekhez keverjük a mártást, majd az egészet egy hőálló tálba tesszük. 

Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a sajt szép színt kapott. 

Köretként, de akár önálló fogásként is fogyasztható. Én most egy kis friss saláta társaságában ettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése