Mivel nyakunkon a farsangi szezon, ideje fánkot sütni! 🙂
Viszont ha nincs idő az élesztős verzióra, akkor itt van egy 20 perc alatt elkészíthető recept.
Ez sütőporral készül, így nincs kelesztési idő, tehát azonnal hozzá láthatunk a sütéshez.
Próbáljátok ki! Mi imádjuk. 😊
Hozzávalók:
A tésztához:
• 300 g natúr joghurt
• 1 tojás
• 1 tojássárgája
• 1 kk. rumaroma
• 1/2 citrom leve
• 30 g kristálycukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 1/2 cs sütőpor
• 250 g liszt
• 1 csipet só
A sütéshez:
• 500 ml olaj
A szóráshoz:
• 75 g porcukor
• ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, majd félre tesszük.
Egy tálban egy habverő vagy robotgép segítségével összekeverjük a joghurtot, a tojásokat, a rumaromát és a citromlevet.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrokat és a sót, majd a nedves keverékhez adjuk.
Az egészet csomómentesre keverjük. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.
Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat. Amikor forró, a tűzhelyet közepes lángra állítjuk.
Kb. pingpong labda nagyságú gombócokat veszünk ki a masszából, és az olajba tesszük.
Én fagyi adagoló kanalat használtam, amit kb. a feléig tettem tésztával.
Ne tegyünk túl sok masszát egyszerre az edénybe, mert a fánkok sütés közben meg fognak nőni.
Mindkét oldalát pirosas barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Még melegen megforgatjuk a fahéjas porcukorban és ha langyosra hűlt, fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése