2023. február 18., szombat

Joghurtos villám fánk

 Mivel nyakunkon a farsangi szezon, ideje fánkot sütni! 🙂

Viszont ha nincs idő az élesztős verzióra, akkor itt van egy 20 perc alatt elkészíthető recept.

Ez sütőporral készül, így nincs kelesztési idő, tehát azonnal hozzá láthatunk a sütéshez. 

Próbáljátok ki! Mi imádjuk. 😊


Joghurtos villám fánk 

Hozzávalók:

A tésztához:

     • 300 g natúr joghurt 

     • 1 tojás 

     • 1 tojássárgája 

     • 1 kk. rumaroma

     • 1/2 citrom leve

     • 30 g kristálycukor 

     • 1 cs vaníliás cukor 

     • 1/2 cs sütőpor 

     • 250 g liszt

     • 1 csipet só 

A sütéshez:

     • 500 ml olaj

A szóráshoz:

     • 75 g porcukor

     • ízlés szerint fahéj 

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, majd félre tesszük. 

Egy tálban egy habverő vagy robotgép segítségével összekeverjük a joghurtot, a tojásokat, a rumaromát és a citromlevet.

Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrokat és a sót, majd a nedves keverékhez adjuk.
Az egészet csomómentesre keverjük. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.


Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat. Amikor forró, a tűzhelyet közepes lángra állítjuk. 

Kb. pingpong labda nagyságú gombócokat veszünk ki a masszából, és az olajba tesszük. 
Én fagyi adagoló kanalat használtam, amit kb. a feléig tettem tésztával. 
Ne tegyünk túl sok masszát egyszerre az edénybe, mert a fánkok sütés közben meg fognak nőni. 


Mindkét oldalát pirosas barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
 

Még melegen megforgatjuk a fahéjas porcukorban és ha langyosra hűlt, fogyaszthatjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése