2022. október 6., csütörtök

Sült pulykacomb 2.

Férjem kedvence a sült pulyka, rendszeresen készítem a kedvéért. Régebben csak Karácsonykor sütöttünk pulykát, ma viszont már többször az asztalra kerül. 

Igaz, év közben nem egész pulyka sül, hanem csak valamelyik húsosabb alkatrésze, de így is imádjuk. 🙂

Készíthetjük a hagymás burgonya nélkül is, de ezúttal úgy voltam vele, hogy egy füst alatt letudom a köretet is.

Sült pulykacomb 

Hozzávalók:


     • 1 nagy pulyka felső comb

     • 3-4 ek olíva olaj 

     • ízlés szerint só, őrölt feketebors

     • néhány csipet grill fűszer 

     • 4-5 szem közepes burgonya 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 1 közepes fej lilahagyma 

     • 5 gerezd fokhagyma 

Elkészítés:

Egy magasabb falú sütőtálat kikenünk olíva olajjal. 

A pulyka combot sózzuk, borsozzuk  és megszórjuk egy leheletnyi grill fűszerrel. A hús tetejét lekenjük olíva olajjal. 

A burgonyát cikkekre, a hagymákat karikára szeleteljük. Egy tálba tesszük és megsózzuk grill fűszerrel, majd adunk hozzá 1-2 ek olíva olajat. 


A hagymás burgonyát a hús köré rendezzük, majd lefedjük a sütő tálat. Én egy fedeles jénait használtam, de egy sima magasabb falú tepsi is jó. 



Előmelegített 200°C-os sütőben 60-90 percet sütjük. A sütési idő a hús nagyságától függ. 

Ezután levesszük róla a fedelet, és még 20-25 percig pirítjuk. Akinek van hőlégkeveréses fokozat a sütőjén, az nyugodtan hasznalhatja a lepirításhoz.
Ha szép aranybarna színt kapott a hús, kész is vagyunk.

Én most vegyes salátát kínáltam hozzá, de egy finom savanyúsággal is nagyon finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése