Tudom, hogy minden háziasszony tud rántott húst készíteni, mégis úgy érzem, hogy a rántott tarjának is helyet kell kapnia a kis recept gyűjteményemben.
Egyrészt azért, mert borzasztóan finom. Másrészt sok kezdő háziasszonynak eszébe sem jutna tarját rántani, holott sokkal puhább és szaftosabb, mint mondjuk a sertés comb.
Tehát, ha valaki hentesnél, vagy szupermarketben jár, és nem túl zsíros tarját tud vásárolni, mindenképp próbálja ki rántva is! Isteni!
Hozzávalók:
• 12 szelet sertés tarja
• só ízlés szerint
• 150 g liszt
• 3-4 tojás
• 200 g zsemlemorzsa
• 500 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A hús szeleteket enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk.
A szokásos módon bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa.
Nem túl forró olajban aranybarnára sütjük.
Tetszőleges körettel, salátával, savanyúsággal tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése