2022. október 9., vasárnap

Rántott sertés tarja

Tudom, hogy minden háziasszony tud rántott húst készíteni, mégis úgy érzem, hogy a rántott tarjának is helyet kell kapnia a kis recept gyűjteményemben.

Egyrészt azért, mert borzasztóan finom. Másrészt sok kezdő háziasszonynak eszébe sem jutna tarját rántani, holott sokkal puhább és szaftosabb, mint mondjuk a sertés comb. 

Tehát, ha valaki hentesnél, vagy szupermarketben jár, és nem túl zsíros tarját tud vásárolni, mindenképp próbálja ki rántva is! Isteni!

Rántott sertés tarja 

Hozzávalók:

     • 12 szelet sertés tarja 

     • só ízlés szerint 

     • 150 g liszt

     • 3-4 tojás 

     • 200 g zsemlemorzsa 

     • 500 ml napraforgó olaj 

Elkészítés:

A hús szeleteket enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk. 

A szokásos módon bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa. 



Nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. 

Tetszőleges körettel, salátával, savanyúsággal tálalhatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése