2022. október 5., szerda

Egyedényes bolognai penne

Néhány héttel ezelőtt hatalmas öröm ért: drága férjem meglepett egy gyorsfőző edénnyel.
#cook4me

Azóta már jó néhány ételt kipróbáltam benne, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy azóta ez a csoda "szerkezet" a konyhám egyik ékessége lett. 

Levesek, szaftos húsok, pörköltek, egyedényes ételek, köretek szuper egyszerűen elkészíthetőek benne minimális idő ráfordítással. 

A főzés előtt megpiríthatóak benne az alapanyagok, majd a "nyomás alatti főzés" funkciónál úgy működik, mint egy kukta. 

A benne készült ételek számomra sokkal finomabbak, mert a gyors főzési időnek köszönhetően az ételben maradnak az ízek. 

Sokkal jobban érződnek például a benne készült zöldségek ízei, amit a főzőbe helyezett pároló kosárban tudunk elkészíteni. 

Aki pedig megvásárolja rá az Extra crips tetőt, az akár forró levegős sütőnként is használhatja. Nekem ilyen tető még nincs a masinámhoz, de majd írok a Jézuskának ez ügyben. 😊

A félreértések elkerülése végett, ez a bejegyzés NEM REKLÁM!!! 

Nem állok kapcsolatban semmilyen #cook4me terméket forgalmazó céggel, nem profitálok (sajnos 😁) az ezzel kapcsolatos bejegyzésekből. A recepteket egyrészt azért teszem fel a blogomra, hogy ne felejtsem el (🙂), másrészt örülök, ha ötletet adok azoknak a házi asszonyoknak, akik szintén szívesen használnak gyorsfőző készüléket.

Ezentúl, ha gyorsfőző készülékkel készült ételt osztok meg a blogon, azt 
"Cook4me" címkével fogom ellátni. A főoldalon ezen a néven találjátok ezeket a recepteket.

Most pedig következzen az első recept, amit ebben a hasznos kis masinában készítettem el. 🙂

(Akinek nincs gyorsfőző készüléke, az sima kuktában, vagy akár egy mélyebb főző edényben is elkészítheti ezt az ételt, bár ezeknél a hozzáadott víz mennyisége és a főzési idő változhat.)

Egyedényes bolognai penne 

Hozzávalók:


     • 2 kisebb fej vöröshagyma 

     • 1 ek olíva olaj 

     • 3 gerezd zúzott fokhagyma 

     • 1 közepes sárgarépa kislyukú reszelőn lereszelve

     • 1 ek házi ételízesítő 

     • 1 ek morzsolt oregánó 

     • ízlés szerint só (nekem 1 csapott tk ment bele)

     • 1/2 tk őrölt feketebors 

     • 250 g sertés darálthús 

     • 200 g passzírozott paradicsom 

     • 2 ek paradicsom püré

     • 360 g száraz Penne tészta 

     • 700 ml hideg víz 

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a pirítás funkciót, és az olajon elkezdjük dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 

Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a reszelt répát és a darálthúst.
Addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. 


Ezután beletesszük a paradicsompürét, a passzírozott paradicsomot és a tésztát.  Felöntjük vízzel és alaposan összekeverjük. 


Nyomás alatti főzés funkción 12 perc alatt készre főzzük. 


(Ha sima edényben készítjük az ételt, akkor nem túl erős lángon addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Előfordulhat, hogy a sima főző edényben készülő ételt a főzés során még pótolni kell vízzel.)

Az elkészült tésztát reszelt sajttal tálalhatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése