2022. szeptember 15., csütörtök

Hasselback rántott csirkemell

 Igazából ez egy szokványos rántott csirkemell, csak panírozás előtt be van vagdosva. Ez számomra azért ízletesebb így, mert több rajta a ropogós bunda. 🙂 Egy kevés fokhagyma íz pedig megkoronázza az egészet. 👌


Hasselbach rántott csirkemell 



Hozzávalók:

     • 4 db fél csirkemell
 
     • só, bors, fokhagymapor

     • liszt

     • tojás 

     • zsemlemorzsa

     • 500 ml napraforgó olaj a sütéshez 


Elkészítés: 

A csirkemellet kb. 1 centinként bevagdossuk.

Alaposan sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. 

A szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa), ügyelve arra, hogy a bevágásokba is jusson.

Egy magas falú edényben felhevítjük az olajat. Én egy kisebb fazekat használtam. 

A csirkemellet az olajba tesszük és szép aranybarnára sütjük. Célszerű elsőként a bevagdosott oldalt kissé ki fordítva az olajba helyezni, hogy ne tapadjon össze. 

Az elkészült csirkemellet papírtörlőre tesszük lecsöpögni, majd tetszőleges körettel fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése