Igazából ez egy szokványos rántott csirkemell, csak panírozás előtt be van vagdosva. Ez számomra azért ízletesebb így, mert több rajta a ropogós bunda. 🙂 Egy kevés fokhagyma íz pedig megkoronázza az egészet. 👌
Hasselbach rántott csirkemell |
Hozzávalók:
• 4 db fél csirkemell
• só, bors, fokhagymapor
• liszt
• tojás
• zsemlemorzsa
• 500 ml napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet kb. 1 centinként bevagdossuk.
Alaposan sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
A szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa), ügyelve arra, hogy a bevágásokba is jusson.
Egy magas falú edényben felhevítjük az olajat. Én egy kisebb fazekat használtam.
A csirkemellet az olajba tesszük és szép aranybarnára sütjük. Célszerű elsőként a bevagdosott oldalt kissé ki fordítva az olajba helyezni, hogy ne tapadjon össze.
Az elkészült csirkemellet papírtörlőre tesszük lecsöpögni, majd tetszőleges körettel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése