Ezt a pogácsa receptet akkor szoktam elővenni, amikor gyorsan valami finom sós rágcsálnivalóra éhezik a család.
A tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.
Nem kell attól tartani, hogy nincs kelesztve a tészta! A sütő sütés közben elvégzi ezt a feladatot, szépen feljönnek a pogácsák.
Hozzávalók: ( kb. 50 db pogácsára)
A tésztához:
• 425 g liszt
• 150 g puha vaj
• 100 g sertészsír
• 200 g tejföl
• 1 csomag instant élesztő
• 125 g reszelt sajt (nálam Gouda, de a Trappista is jó)
• 2 csapott tk só
A tetejére:
• 1 tojás
• 125 g reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük és elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt.
Hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot.
A tejfölben elkeverjük az élesztőt és a lisztes keverékhez adjuk.
Alaposan összegyúrjuk és lisztezett felületen kb. 0,5 és 1 cm vastagság közöttire nyújtjuk a tésztát. (Nekem most egy kicsit laposabbra sikerült.)
Előmelegített 190 °C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütés ideje sütőfüggő, nálam 25 perc kellett neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése