2022. augusztus 19., péntek

Paprikaszószos spagetti sült garnéla nyárssal

A minap nagyobb mennyiségű kaliforniai paprikához jutottam, de már nem győztük enni. Így gondoltam megpróbálok belőle egy finom tésztaszószt készíteni, mert nálunk a tészta mindig nyerő. 

A szósz igazán ízletesre sikeredett, amihez spagettit adtam. Ez így magában is megállja a helyét, de most a kislányom kedvéért készítem mellé kis garnéla nyársakat, aminek nagyon örült. 🙂

Ha valakinek (hasonlóan az én lányomhoz) nehezen eszi a gyerkőc a zöldséget, egy ilyen tésztaszószba csempészve gond nélkül lecsúszik. Érdemes kipróbálni. 

Paprikaszószos spagetti sült garnéla nyárssal 


Hozzávalók:

     • 4 db piros kaliforniai paprika 

     • 3 db lilahagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • kb. 2 ek olíva olaj 

     • 200 g passzírozott paradicsom 

     • 30 g zöldséges ízesítésű paradicsompüré 

     • 250 ml főzőtejszín 

     • ízlés szerint só, őrölt feketebors

     • 2 ek apróra vágott zellerzöld 

     • néhány levél apróra vágott friss bazsalikom 

     • 500 g száraz spagetti tészta 

A garnélához:

     • 150 g garnéla 

     • ízlés szerint só, őrölt feketebors 

     • 1-2 ek olíva olaj

Elkészítés:

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 

A paprikákat félbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk. A lilahagymákat szintén félbe vágjuk és egy réteg héjat rajta hagyunk. A fokhagyma gerezdeket is a héjukban hagyjuk.

A zöldségeket olívaolaj spray-vel lefújjuk, és vágással lefelé a tepsibe helyezzük. (Ha nincs spray, egy ecsettel vékonyan lekenjük.)


Előmelegített 180°C-os hőlégkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. 


Amíg sülnek a zöldségek, sós vízben megfőzzük a tésztát. 

Amikor megsültek a zöldségek, eltávolítjuk róluk a héjat, és késes aprítóban pépesre daráljuk. 


Egy edénybe tesszük a paprikás pépet. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.
Beleöntjük a főzőtejszínt és pár perc alatt készre főzzük. 
A végén adjuk hozzá a zellerzöldet és a bazsalikomot, ezekkel is rottyantunk rajta egyet. 


A szószhoz keverjük a tésztát. Így magában is nagyon finom, de a garnéla sem rontja el. 🙂

A rákokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. 
Minden darabot kisebb nyársra húzunk. 


Egy serpenyőben kevés olíva olajat hevítünk és megsütjük rajta a rákokat. 

A nyársakat a paprikaszószos spagetti tetejére helyezzük, és fogyaszthatjuk is. 
Díszítésként bazsalikomot használhatunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése