2022. augusztus 4., csütörtök

Lecsós csirkemell

 Imádom a lecsót, és mivel most itt a szezonja a friss alapanyagoknak, egy héten többször is elkészítem. 

Legyen az nokedlivel, rizzsel, tojással, kolbásszal, virslivel, szalonnával, vagy csak egy szép szelet kenyérrel, nálam bármikor jöhet. 

Most csirkemellel készítettem el, mert egyrészt nagyon finom, másrészt diétába is beilleszthető. 

Lecsós csirkemell 

Hozzávalók (1 személyre):

     • 1 darab csirkemell 

     • só, bors

     • 2 ek olíva olaj 

A lecsóhoz:

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 1 db tv paprika 

     • 1 db kápia paprika 

     • 2 db paradicsom

     • 1 csipet chilipehely (elhagyható)

     • só, bors

     • kevés víz 

     • 1 tk zöldséges ízesítésű paradicsompüré (elhagyható, én nagyon szeretem benne)

     • 1 tk gulyáskrém (szintén elhagyható)

Elkészítés:

A csirkemellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. 

A húst kivesszük az edenyből és a helyére tesszük a felszeletelt vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk. Ha szükséges, pótoljuk az olajat. 

A paradicsomot és a paprikákat feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kis vízzel. A víz mennyisége attól függ, hogy mennyire sűrűn szeretjük a lecsót. 

Hozzáadjuk a paradicsompürét a gulyáskrémet, a chili pelyhet, majd összekeverjük. 

A csirkemellet a lecsóba tesszük és együtt főzzük készre. Akkor jó, ha a hús megpuhult, a lecsó pedig szépen besűrűsödött. 

Tálalhatjuk ízlés szerint nokedlivel, vagy friss kenyérrel. Én most a diétám miatt egy kevéske párolt rizst ettem hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése