2022. június 16., csütörtök

Serpenyős vegyes zöldség csirkemellel

Ez az étel az egyik kedvenc diétás fogásom. Gyorsan elkészíthető, és ha ezt készítem ebédre, nem kell külön főzni a családnak. Főzök hozzá egy kis rizst, és máris kész az ő ebédjük is. 🙂

Általában 3 étkezésre elég nekem ez az adag, úgy, hogy nem eszem hozzá köretet. 

Aki viszont szeretné valamilyen körettel fogyasztani, készíthet hozzá rizst, bulgurt, esetleg főtt burgonyát is. 

Én legutóbb teljes kiőrlésű tortillába tekertem egy kis sajttal és joghurtos öntettel megspékelve. Így is nagyon finom volt. 🙂

Serpenyős vegyes zöldség csirkemellel 

Hozzávalók:

     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 nagy fej vöröshagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 250 g csirkemell filé 

     • 1 kaliforniai paprika (nekem most sárga volt itthon)

     • 400 g csiperke gomba

     • 1 közepes brokkoli

     • ízlés szerint só, bors

     • tetszőleges fűszerkeverék (én most Gyros fűszert használtam, de lehet grill fűszerrel,         vagy Provence fűszerrel is készíteni. )

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és egy hőálló tálba tesszük. Megszórjuk kb. 1 mokkáskanálnyi sóval és öntünk alá 2-3 evőkanál vizet. Lefedjük egy tányérral, és a legmagasabb fokozaton 5 percig mikrózzuk. 
Aki mikró ellenes, az megfőzheti egy fazékban a tűzhelyen is. Ebben az esetben figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl a brokkolit. Inkább legyen egy picit roppanósabb. 

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olíva olajat, majd elkezdjük benne sütni a feldarabolt hagymát, fokhagymát és csirkemellet. Magas lángon addig sütjük, amíg a hús ki nem fehéredik. 

Ízlés szerint megfűszerezzük, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát is, majd tovább sütjük. 

Ezután mehet bele a negyedekre vágott gomba. Ez levet fog ereszteni, de ne ijedjünk meg, pár perc alatt el fog párolódni. 

Amikor már csak egy pici nedvesség van az edény alján, lekapcsoljuk a lángot és a serpenyőbe tesszük a brokkolit is.

Az egészet összekeverjük, és már tálalhatjuk is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése