2022. június 19., vasárnap

Joghurtos cseresznyés pite

Ha nyár, akkor cseresznye! 🙂

Nálunk nagyon nagy kedvenc ez a finom gyümölcs, bármilyen formában és mennyiségben jöhet. Legyen az leves, sütemény, poharas desszert, vagy akár egy finom mártás húsok mellé, a mi családunk bármikor vevő rá. 

Most egy joghurtos pitét készítettem belőle, ami pillanatok alatt elfogyott. 

Joghurtos cseresznyés pite 


Hozzávalók:

     • 500 g magozott cseresznye 

A tésztához:

     • 3 db tojás 

     • 1 csipet só 

     • 180 g kristálycukor 

     • 120 ml olaj

     • 285 g natúr joghurt 

     • 300 g liszt

     • 1 csomag sütőpor 

A tetejére:

     • ízlés szerint porcukor 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. 
A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. 

A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Ezt is jól elkeverjük. 

A lisztet és a sütőport is a joghurtos keverékhez adjuk, ezt is alaposan összekeverjük. 

A végén beleforgatjuk a tojásfehérjét. 

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi mérete: 35x23 cm és 7 cm magas.
(Ha valaki nem kedveli a sütőpapírral való sütést, nyugodtan kivajazhatja és megszórhatja liszttel a tepsit.)

A tészta tetejére szórjuk a cseresznyét úgy,  hogy mindenhova szépen jusson.

Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 

Amikor már kihűlt, megszórjuk porcukorral. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése