Ha nyár, akkor cseresznye! 🙂
Nálunk nagyon nagy kedvenc ez a finom gyümölcs, bármilyen formában és mennyiségben jöhet. Legyen az leves, sütemény, poharas desszert, vagy akár egy finom mártás húsok mellé, a mi családunk bármikor vevő rá.
Most egy joghurtos pitét készítettem belőle, ami pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók:
• 500 g magozott cseresznye
A tésztához:
• 3 db tojás
• 1 csipet só
• 180 g kristálycukor
• 120 ml olaj
• 285 g natúr joghurt
• 300 g liszt
• 1 csomag sütőpor
A tetejére:
• ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Ezt is jól elkeverjük.
A lisztet és a sütőport is a joghurtos keverékhez adjuk, ezt is alaposan összekeverjük.
A végén beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi mérete: 35x23 cm és 7 cm magas.
(Ha valaki nem kedveli a sütőpapírral való sütést, nyugodtan kivajazhatja és megszórhatja liszttel a tepsit.)
A tészta tetejére szórjuk a cseresznyét úgy, hogy mindenhova szépen jusson.
Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Amikor már kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése