Ez a frissítő, könnyű süti egy igazi finomság, ami magában rejti a nyár ízét.
Jó tulajdonsága, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt, és igazából csak a hűtési idő, ami kicsit hosszabb.
Aki szereti a gyümölcsös sütiket annak jó szívvel ajánlom ezt az édességet, garantálom, hogy nem fog csalódni. 😊
Hozzávalók:
• 20 db babapiskóta
• kb. 250 ml tej
Az epres réteghez:
• 450 g eper
• 1-2 ek kristálycukor
• 50 ml víz
• 10 db zselatin lap (ha van, piros legyen)
A vaníliás krémhez:
• 1 l tej
• 3 csomag vaníliás pudingpor
• 20 db édesítő tabletta (ízlés szerint kristálycukorral is helyettesíthető)
• pár csepp vanília kivonat
• 100 g vaj
A tetejére:
• 400 ml habtejszín
• 1 mk por Eritrit (porcukor is lehet)
• 2 csomag habfixáló
• reszelt csokoládé
Elkészítés:
A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, majd egy 24 x 24 cm-es kapcsos formába sorakoztatjuk őket.
Jó szorosan fektessük le őket, nem baj ha picit összenyomódnak.
Az epret egy késes aprítóba tesszük a vízzel együtt, és pépesre daráljuk.
A zselatin lapokat vízbe áztatjuk.
Az eper pépből kiveszünk egy fél csészényit és fél percre a mikróba tesszük.
Az alaposan kinyomkodott zselatin lapokat csomómentesre keverjük a felmelegített eper péppel, majd visszaöntjük a többi eperhez.
Amikor az eper teljesen kihűlt, ráöntjük a babapiskóta tetejére és dermedésig hűtőbe tesszük. (Ez kb. 1-2 óra)
Ezután elkészítjük a vaníliás krémet.
A tejet felmelegítjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a pudingport. Folyamatosan kevergetve készre főzzük.
A forró pudingba keverjük a vajat és a vanília aromát, majd félretesszük kihűlni.
Ezután a pudingot az epres rétegre tesszük és tovább hűtjük a süteményt. (Kb. 1 óra)
A tejszinhabot kemény habbá verjük az édesítővel és a habfixálóval, majd a süti tetejére simítjuk.
Csokit reszelünk rá és fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése