2021. október 29., péntek

Cukkini tócsni 2.

 Van már egy cukkini tócsni a blogon, de úgy gondoltam, hogy ezt a másik változatot is hozzá adom a kis gyűjteményemhez.

Annyi a különbség a két recept között, hogy ez nyers reszelt burgonyával, a másik pedig főtt tört burgonyával készül.

Mi ezúttal csülkös bableves mellé ettük, de önmagában egy kis sajttal megszórva, vagy tejföllel meglocsolva is nagyon finom.

Sütőben is meg lehet sütni, ha esetleg valaki kerülni szeretné a bő olaj használatát. Ebben az esetben egy sütőpapírral bélelt és olajjal megkent tepsibe kanalazzuk a masszát, és 180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk a tócsnikat.)

Cukkini tócsni 2.

Hozzávalók:

     • 3 db cukkini (kb. 350 g)

     • 2 db közepes burgonya

     • 2 db tojás 

     • 5 ek liszt (nálam most tönköly liszt)

     • 3-4 gerezd reszelt fokhagyma 

     • só, bors ízlés szerint 

A sütéshez:

     • kb. 200 ml olaj

Elkészítés:

A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, egy tálba tesszük és megsózzuk. 10 percig állni hagyjuk, amíg levet ereszteni, majd alaposan kinyomkodjuk.

Ezután hozzá reszeljük a burgonyát. Azért nem egyszerre reszeltem őket, mert nem akartam, hogy a burgonya elszíneződjön.

A többi hozzávalót is a tálba tesszük és alaposan összekeverjük. 


Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd egy kanál segítségével bele adagoljuk a masszát. Kissé ellapítjuk, hogy csinos korongokat kapjunk. 


A tócsnik mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre szedjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése