2021. szeptember 30., csütörtök

Zöldséges csirkecomb

Ez ismét egy olyan recept, amit a rohanó hétköznapokon szoktam előkapni. 

Amíg elkészül az étel, addig a köret is kész van. Az egész kb. 35 percet vesz igénybe. 

Bármilyen tetszőleges zöldséggel készíthetjük, csak a fantázia szabhat határt. 🙂

Zöldséges csirkecomb 

Hozzávalók:

     • 2 db egész csirkecomb 

     • 2 ek olíva olaj 

     • só, bors

     • 3-4 ek liszt

     • 1 fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 2 db sárgarépa 

     • 120 g zöldborsó 

     • 80 g morzsolt csemege kukorica 

     • 1 tk házi ételízesítő 

     • 150 g főzőtejszín 

     • 1-2 ek apróra vágott petrezselyemzöld 

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.

Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és hirtelen átsütjük rajta a húst. Nem kell sokáig, elég ha szép színt kap. Ha megpirult tányérra szedjük. 


A visszamaradt olajban elkezdjük dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 
Amikor üveges, rádobjuk a félkarikára vágott sárgarépát, a borsót és a kukoricát. Én fagyasztott zöldségeket használtam, de a friss mégjobb.


Alaposan átforgatjuk a zöldségeket a dinsztelt hagymával, majd felöntjük annyi vízzel amennyi nagyjából ellepi. 

A zöldségek közé helyezzük a hús darabokat, majd közepes lángon lefedve puhára főzzük. 


Amikor minden megpuhult, felöntjük a főzőtejszínnel. Alaposan összekeverjük, hogy ne tapadjon le semmi az edény aljára. 

A végén bele szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd rottyantunk rajta még egy utolsót. 


Tésztával, rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, de akár magában is fogyasztható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése