Ez ismét egy olyan recept, amit a rohanó hétköznapokon szoktam előkapni.
Amíg elkészül az étel, addig a köret is kész van. Az egész kb. 35 percet vesz igénybe.
Bármilyen tetszőleges zöldséggel készíthetjük, csak a fantázia szabhat határt. 🙂
Hozzávalók:
• 2 db egész csirkecomb
• 2 ek olíva olaj
• só, bors
• 3-4 ek liszt
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 db sárgarépa
• 120 g zöldborsó
• 80 g morzsolt csemege kukorica
• 1 tk házi ételízesítő
• 150 g főzőtejszín
• 1-2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és hirtelen átsütjük rajta a húst. Nem kell sokáig, elég ha szép színt kap. Ha megpirult tányérra szedjük.
A visszamaradt olajban elkezdjük dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
Amikor üveges, rádobjuk a félkarikára vágott sárgarépát, a borsót és a kukoricát. Én fagyasztott zöldségeket használtam, de a friss mégjobb.
Alaposan átforgatjuk a zöldségeket a dinsztelt hagymával, majd felöntjük annyi vízzel amennyi nagyjából ellepi.
A zöldségek közé helyezzük a hús darabokat, majd közepes lángon lefedve puhára főzzük.
Amikor minden megpuhult, felöntjük a főzőtejszínnel. Alaposan összekeverjük, hogy ne tapadjon le semmi az edény aljára.
A végén bele szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd rottyantunk rajta még egy utolsót.
Tésztával, rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, de akár magában is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése