2021. szeptember 28., kedd

Levesles tésztában sült pestós csirkemell

 Ezt az ételt múlt héten láttuk a tévében a kislányommal, és el is döntöttük, hogy hamarosan kipróbáljuk. 🙂

A recept Jamie Olivertől származik, és azt kell mondjam, hogy az úriember ismét nem okozott csalódást. Pontosan olyan lett az étel, mint amilyennek ígérte. Ropogós tészta és hihetetlenül omlós, szaftos csirkemell. Ezeket a jelzőket ritkán említjük a csirkemellel egy mondatban, de itt most csak ezt lehet elmondani róla. 🙂

Az eredeti recept 4 darab húsra szól, és kész bolti pestót használtak hozzá. Én csak 3 húst készítettem, mivel mi csak hárman vagyunk. A pestót is inkább én készítettem el hozzá, mert szörnyű ízűt sikerült vennem a boltban. 🙂

Az eredeti receptet itt találjátok: https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-breast-recipes/flaky-pastry-pesto-chicken/

⬇️ És ahogy én készítettem: ⬇️

Leveles tésztában sült pestós csirkemell 


Hozzávalók:

     • 3 db csirkemell filé 

     • só, bors

     • olíva olaj 

     • 180 g leveles tészta 

     • 3 nagy csipet Parmezán 

A pestóhoz:

     • 1 gerezd fokhagyma 

     • 20 db bazsalikom levél 

     • 30 g héj nélküli mandula

     • 30 g reszelt Parmezán 

     • 5 ek olíva olaj 

Elkészítés:

A pesto hozzávalóit egy késes aprítóba tesszük és pépesítjük. Nem baj, ha maradnak benne apró mandula darabok, isteni amikor roppannak a fogunk alatt. 🙂


Egy tapadás mentes tepsit kikenünk olíva olajjal. Én olaj spray-t használtam. 

A csirkemellek vastagabb részét ököllel megütögetjük, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastag legyen a hús. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A húsokat a tepsibe fektetjük és elosztjuk rajtuk a pestót.


A leveles tésztát 12 egyforma téglalapra vágjuk.


Minden hús darabot befedünk 4 darab tésztával úgy, hogy a lapok kissé fedjék egymást. 


A tésztát lekenjük olíva olajjal és a széleit behajtogatjuk a hús alá. 
Ezután megszórjuk egy kis Parmezánnal. A Parmezán szórás nem szerepel az eredeti receptben, de nekem kihagyhatatlannak tűnt. 🙂


Előmelegített 220°C-os sütőben 20-23 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése