2021. július 13., kedd

Csirkés "Bauerntopf"

 Németországban nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett Eintopf-ok, vagyis egytálételek. 

Általában az ilyen "Eintopf-okat" hosszabb lével szokták főzni. Ez leginkább átmenet a levesek és az általunk ismert egytálételek között. Én viszont imádom a sűrű szaftot, így nem tettem túl sok vizet az étel alá. 

Ezt az ételt egy népszerű német recept alapján készítettem, annyi különbséggel, hogy csirkemellet használtam hozzá. Az eredeti recept szerint darált hússal készül.

A fűszerezést sem bonyolitottam túl, így a végeredmény egy magyaros Bauerntopf lett. 😊

Csirkés "Bauerntopf"

Hozzávalók:

     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 nagy fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 1 púpozott ek házi ételízesítő 

     • 2 csipet feketebors 

     • 1 tk őrölt kömény 

     • 2 tk őrölt pirospaprika 

     • 250 g csirkemell filé 

     • 1/2 piros kaliforniai paprika 

     • 500 g burgonya (megpucolva mértem)

     • 1 tk zöldséges paradicsom püré 

     • 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld 


Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a borsot és az őrölt köményt. 

Amikor kissé átpirult, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 200 ml hideg vízzel. Összekeverjük, majd közepes lángon addig pároljuk, amíg a lé nagyja el nem fő. 

A csirkemellet, a burgonyát és a paprikát kockára vágjuk, majd a hagymákhoz adjuk. 

Felöntjük annyi vízzel amennyi nagyjából ellepi, majd közepes lángon addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. 


A végén bele szórjuk a petrezselymet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése