A mai vasárnapi ebédünket nem gondoltam túl, mert az embernek nincs mindig kedve egész délelőtt a konyhában ácsorogni.
Az ilyen esetekre valami sütőben elkészíthető finomságot szoktam készíteni, ami nem macerás. Ez a hagymás csirkecomb pedig pont ilyen. 🙂
Hozzávalók:
• 8 db egész csirkecomb
• 8 ek olíva olaj (nyugodtan használhatunk zsírt is)
• 2 nagy fej vöröshagyma
• 2 nagy fej lilahagyma
• 1 fej fokhagyma
• só
• csirke fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy nagyobb, magas falú tepsibe, vagy hőálló tálba öntjük az olíva olajat.
A hagymákat megtisztítjuk és 8 részre vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre vágjuk.
Az összes hagymát szépen elterítjük az olajon, majd enyhén megsózzuk.
A megtisztított csirkecombokat alaposan megsózzuk, majd kicsit meghintjük a fűszerkeverékkel. Épphogy csak annyira, hogy szép színe legyen.
A combokat az előkészített hagyma ágyra tesszük, majd meglocsoljuk olíva olajjal.
Szükség szerint tehetünk a csirke alá kb. 1 deci vizet.
(Én nem szoktam, mert nálunk Németországban a húsoknak nagyobb a nedvesség tartalma.)
A tepsit lefedjük alufóliával, majd előmelegített 200°C-os sütőben 60 percet sütjük.
Ezután levesszük a fóliát és forró sütőben pirulásig sütjük a combokat.
Én ezt hőlégkeverésen 215°C-on szoktam kb. 15 percig.
Én most habos burgonyapürével és uborkasalátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése