2021. június 27., vasárnap

Hagymás sült csirkecomb

A mai vasárnapi ebédünket nem gondoltam túl, mert az embernek nincs mindig kedve egész délelőtt a konyhában ácsorogni. 

Az ilyen esetekre valami sütőben elkészíthető finomságot szoktam készíteni, ami nem macerás. Ez a hagymás csirkecomb pedig pont ilyen. 🙂

Hagymás sült csirkecomb 

Hozzávalók:

     • 8 db egész csirkecomb 

     • 8 ek olíva olaj (nyugodtan használhatunk zsírt is)

     • 2 nagy fej vöröshagyma 

     • 2 nagy fej lilahagyma 

     • 1 fej fokhagyma 

     • só

     • csirke fűszerkeverék 

Elkészítés:

Egy nagyobb, magas falú tepsibe, vagy hőálló tálba öntjük az olíva olajat. 

A hagymákat megtisztítjuk és 8 részre vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre vágjuk. 
Az összes hagymát szépen elterítjük az olajon, majd enyhén megsózzuk. 

A megtisztított csirkecombokat alaposan megsózzuk, majd kicsit meghintjük a fűszerkeverékkel. Épphogy csak annyira, hogy szép színe legyen. 

A combokat az előkészített hagyma ágyra tesszük, majd meglocsoljuk olíva olajjal. 

Szükség szerint tehetünk a csirke alá kb. 1 deci vizet. 
(Én nem szoktam, mert nálunk Németországban a húsoknak nagyobb a nedvesség tartalma.)

A tepsit lefedjük alufóliával, majd előmelegített 200°C-os sütőben 60 percet sütjük. 
Ezután levesszük a fóliát és forró sütőben pirulásig sütjük a combokat.
Én ezt hőlégkeverésen 215°C-on szoktam kb. 15 percig.


Én most habos burgonyapürével és uborkasalátával tálaltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése