Ismét kutattam a hűtő mélyén, és összeszedtem néhány kedvencemet, amiből egy tészta szószt készítettem.
Az a jó ebben a receptben, hogy bármilyen nekünk tetsző zöldséget használhatunk, ki mit talál a hűtőben.
A húsos szalonna is lecserélhető csirke húsra, sonkára, de akár egy kis kolbászra is. Ugyanígy a tészta is tetszés szerint változtatható.
Hozzávalók:
• 250 g száraztészta
• 2 ek olíva olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 125 g húsos szalonna (az enyémben inkább hús volt, mint zsír)
• só, bors
• 1 db piros kápia paprika
• 1 közepes cukkini
• 250 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne sütni az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát.
Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és az apróra vágott cukkinit.
Felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ez hamar megvan, kb. 5-10 percet vesz igénybe.
A végén ráöntjük a főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk.
A szószhoz keverjük a tésztát és forrón tálaljuk.
Egy kis reszelt sajttal megszórva még finomabb. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése