A kókuszkocka már gyermekkoromban az egyik kedvenc sütim volt. Anyukám jópárszor elkészítette, és most felnőtt koromban én is követem a példáját. 🙂 A családban mindenki nagyon szereti, bármikor készítem, pillanatok alatt elfogy.
Jó tulajdonsága még, hogy aránylag gyorsan kész van, bár sokan nem szeretik a csokimázas pepecselést. Én viszont imádom! 😁
Hozzávalók:
A tésztához:
• 400 g liszt
• 200 g kristálycukor
• 100 g puha vaj
• 3 ek méz
• 2 tojás
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 csomag sütőpor
A csoki mázhoz:
• 200 g porcukor
• 200 g vaj
• 3 ek cukrozatlan kakaópor
• rumaroma
A forgatáshoz:
• 300 g kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit.
Előmelegített 175°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A tepsi mérete: 38x25x4 cm. Készíthetjük kisebb tepsiben is, akkor magasabb lesz a piskóta.
Amíg sül a tészta, elkészíthetjük a csoki mázat. A máz hozzávalóit egy kisebb, magasabb falú edénybe tesszük, majd közepes lángon felolvasztjuk.
Az elkészült, nagyjából kihűlt piskótát téglalap alakú darabokra vágjuk. Először megforgatjuk a csoki mázban, aztán a kókuszreszelékben.
Tálcára tesszük a kész darabokat és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kicsit megdermed a máz, így nem maszatol fogyasztás közben. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése