2021. április 27., kedd

Spenótos-paradicsomos tészta

Napok óta kívánok valami spenótos ételt, ami nem a hagyományos főzelék, hanem attól picit különlegesebb. 

Így esett a választásom erre a tésztás ételre, ami nem csak nagyon-nagyon finom, de pillanatok alatt elkészíthető. 

A rohanós hétköznapokra, vagy esetleg egy takarítással töltött napra számomra tökéletes ebéd vagy vacsora. 🙂

Spenótos-paradicsomos tészta 


Hozzávalók:

     • 2 ek olíva olaj 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 200 g friss spenót levél 

     • 200 g színes koktélparadicsom

     • só, bors

     • 100 ml tejszín 

     • 300 g kisebb szemű tészta 

     • parmezán a tálaláshoz 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük és félre tesszük. 

Egy edényben felhevítjük az olajat és rá szórjuk a megtisztított spenót leveleket. 

Ha egy picit össze esett, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Amikor a spenótot átsütöttük, bele dobáljuk a félbe vágott paradicsomokat. Ezzel csak pár percig sütjük, hogy ne essen össze. 

A végén hozzáadjuk a tejszínt és még egyet rottyantunk rajta. 

A mártáshoz keverjük a tésztát és forrón tálaljuk. 

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá parmezánt, nagyon jól passzol hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése