Napok óta kívánok valami spenótos ételt, ami nem a hagyományos főzelék, hanem attól picit különlegesebb.
Így esett a választásom erre a tésztás ételre, ami nem csak nagyon-nagyon finom, de pillanatok alatt elkészíthető.
A rohanós hétköznapokra, vagy esetleg egy takarítással töltött napra számomra tökéletes ebéd vagy vacsora. 🙂
Hozzávalók:
• 2 ek olíva olaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 200 g friss spenót levél
• 200 g színes koktélparadicsom
• só, bors
• 100 ml tejszín
• 300 g kisebb szemű tészta
• parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük és félre tesszük.
Egy edényben felhevítjük az olajat és rá szórjuk a megtisztított spenót leveleket.
Ha egy picit össze esett, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a spenótot átsütöttük, bele dobáljuk a félbe vágott paradicsomokat. Ezzel csak pár percig sütjük, hogy ne essen össze.
A végén hozzáadjuk a tejszínt és még egyet rottyantunk rajta.
A mártáshoz keverjük a tésztát és forrón tálaljuk.
Ízlés szerint kínálhatunk hozzá parmezánt, nagyon jól passzol hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése