2021. április 9., péntek

Gomba pörkölt paprikával

 Az ünnepi lakomák után én általában nem kívánom egy darabig a nehéz, megterhelő ételeket. Jópár napig leginkább a könnyen emészthető, lehetőleg hús mentes fogásokat fogyasztom. 

Természetesen ez csak rám igaz, a család többi tagja felvont szemöldökkel néz rám, amikor olyan ételt ajánlgatok amiben nincs hús. 😆

Így ezt a gomba pörköltet csak magamnak főztem, két napi ebédre. Volt itthon egy kis maradék kaliforniai paprika, így azt is bele tettem. Nagyon jót tett a pörköltnek, igazán jó ízt adott neki. 🙂

Gomba pörkölt paprikával 

Hozzávalók:

     • 1 ek olíva olaj 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 1 ek őrölt pirospaprika 

     • 1 csipet őrölt feketebors 

     • 400 g csiperke gomba 

     • 1/2 piros kaliforniai paprika 

     • 1/2 zöld kaliforniai paprika 

     • 1 tk zöldséges paradicsom püré (sima is jó)

     • só ízlés szerint 

Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát. 

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 100 ml hideg vízzel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a lé nagyja el nem párolog.

A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és az edénybe tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A paprikákat kis kockákra vágjuk és szintén az edénybe tesszük. Újra felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. 

Hozzá adjuk a paradicsom pürét, összekeverjük és készre főzzük. 

Én most barna rizzsel tálaltam, de bármilyen tetszőleges körettel fogyasztjuk. Én szívem szerint nokedlivel ettem volna, de az nagyon nem diétás. 😁





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése