Az ünnepi lakomák után én általában nem kívánom egy darabig a nehéz, megterhelő ételeket. Jópár napig leginkább a könnyen emészthető, lehetőleg hús mentes fogásokat fogyasztom.
Természetesen ez csak rám igaz, a család többi tagja felvont szemöldökkel néz rám, amikor olyan ételt ajánlgatok amiben nincs hús. 😆
Így ezt a gomba pörköltet csak magamnak főztem, két napi ebédre. Volt itthon egy kis maradék kaliforniai paprika, így azt is bele tettem. Nagyon jót tett a pörköltnek, igazán jó ízt adott neki. 🙂
Hozzávalók:
• 1 ek olíva olaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 ek őrölt pirospaprika
• 1 csipet őrölt feketebors
• 400 g csiperke gomba
• 1/2 piros kaliforniai paprika
• 1/2 zöld kaliforniai paprika
• 1 tk zöldséges paradicsom püré (sima is jó)
• só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 100 ml hideg vízzel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a lé nagyja el nem párolog.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és az edénybe tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat kis kockákra vágjuk és szintén az edénybe tesszük. Újra felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Hozzá adjuk a paradicsom pürét, összekeverjük és készre főzzük.
Én most barna rizzsel tálaltam, de bármilyen tetszőleges körettel fogyasztjuk. Én szívem szerint nokedlivel ettem volna, de az nagyon nem diétás. 😁
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése