Ma délelőtt kicsi össze szaladtak a dolgok, úgyhogy valami gyors ebédet kellett összeütnöm. Egy kis csirkemájra esett a választásom, amit felturbóztam némi zöldséggel.
Amíg a máj elkészült, addig megpárolódott a bulgur is. Így már lehetett is lakmározni. 😊
A bulgur elkészítését az alábbi linken olvashatjátok:
Hozzávalók:
• 3 ek olíva olaj
• 100 g vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1,5 ek házi ételízesítő (jó a bolti is, vagy só)
• 1 ek majoránna
• 1 tk őrölt pirospaprika
• 1/2 mk őrölt bors
• 1 tk sűrített paradicsom
• 500 g csirkemáj
• 150 g zöldborsó
• 150 g csiperke gomba
• 1 kisebb kápia paprika
• 1 marék apróra vágott petrezselyemzöld
• kb. 100-120 ml víz
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük hideg vízzel.
Bele tesszük a kockára vágott csirkemájat, a borsót, a szeletelt gombát és a petrezselymen kívül az összes hozzávalót.
Közepes lángon addig főzzük amíg minden meg nem puhul és kicsit besűrűsödik.
Az utolsó pár percben tesszük bele a petrezselyemzöldet.
Párolt rizzsel, bulgurral, burgonyával, tésztával, de egy szelet kenyérrel is nagyon finom. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése