Ezt a receptet a Ricotta készítés ihlette. 🙂
Igazán ízletes ebéd kerekedett belőle! A csirkemell finom omlós, a bunda pedig enyhén ropogós, de mégis puha.
Most párolt jázmin rizzsel és brokkolival tálaltam, de egy saláta mellé is nagyon finom.
Ricotta (orda) bundában sült csirkemell |
Hozzávalók:
• 250 g csirkemell filé
• 80 g Ricotta (orda)
• 1 db tojás
• 30 g liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)
• 1 gerezd fokhagyma
• 1/2 mk só (természetesen ez ízlés szerint változhat)
• 1 csipet bors
• 100 ml tej
• 3-4 ek liszt amiben megforgatjuk a húst
• olaj a sütéshez
Elkészítés:
A bundához egy tálba tesszük a Ricottát és a tojást, majd egy villa segítségével pépesre törjük. Bele nyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel.
Hozzá adjuk a lisztet és egy habverő segítségével összekeverjük az egészet.
A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Nem kell túl sokat, 1,5-2 deci elég.
A lisztezett csirkemellet alaposan bele forgatjuk a masszába, majd az olajba tesszük.
Oldalanként kb. 2 percig közepesnél kicsit erősebb lángon sütjük. Nem kell túl magas hőfok neki, mert ha hirtelen sütjük, a hús nyers maradhat.
Ha megsült, papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük.
És már tálalhatjuk is! 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése