2021. március 5., péntek

Ricotta (orda) bundában sült csirkemell

 Ezt a receptet a Ricotta készítés ihlette. 🙂 

Igazán ízletes ebéd kerekedett belőle! A csirkemell finom omlós, a bunda pedig enyhén ropogós, de mégis puha. 

Most párolt jázmin rizzsel és brokkolival tálaltam, de egy saláta mellé is nagyon finom.

Ricotta (orda) bundában sült csirkemell 

Hozzávalók:


     • 250 g csirkemell filé 

     • 80 g Ricotta (orda)

     • 1 db tojás 

     • 30 g liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)

     • 1 gerezd fokhagyma 

     • 1/2 mk só (természetesen ez ízlés szerint változhat)

     • 1 csipet bors

     • 100 ml tej

     • 3-4 ek liszt amiben megforgatjuk a húst 

     • olaj a sütéshez 


Elkészítés:

A bundához egy tálba tesszük a Ricottát és a tojást, majd egy villa segítségével pépesre törjük. Bele nyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel.
Hozzá adjuk a lisztet és egy habverő segítségével összekeverjük az egészet. 


A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, majd lisztbe forgatjuk.



Egy serpenyőben olajat hevítünk. Nem kell túl sokat, 1,5-2 deci elég.

A lisztezett csirkemellet alaposan bele forgatjuk a masszába, majd az olajba tesszük. 
Oldalanként kb. 2 percig közepesnél kicsit erősebb lángon sütjük. Nem kell túl magas hőfok neki, mert ha hirtelen sütjük, a hús nyers maradhat.



Ha megsült, papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. 


És már tálalhatjuk is! 🙂




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése