Számomra ez az étel egy igazi vasárnapi ebédre való finomság. Végtelenül egyszerű az elkészítése, igazából csak annyit kell fölötte állni, amíg bebundázzuk. A sütő elvégzi a többi munkát.
Igazából minden köret, savanyúság és saláta passzol hozzá, amit egy rántott húshoz ennénk.
Én most krumplit sütöttem mellé és uborka salátát kínáltam hozzá.
Hozzávalók:
• 5 szelet sertés karaj
• só, bors ízlés szerint
• 4 - 5 ek liszt
• 3 tojás (ha nagyobb, akkor 2 is elég)
• 350 - 400 g reszelt gouda
Elkészítés:
A hús szeletek mindkét oldalát kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Megforgatjuk őket először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a reszelt sajtban. A sajtot kissé rá is nyomkodhatjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd bele fektetjük a hús szeleteket.
Előmelegített 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése