2021. március 7., vasárnap

Sajtban sült karaj

 Számomra ez az étel egy igazi vasárnapi ebédre való finomság. Végtelenül egyszerű az elkészítése, igazából csak annyit kell fölötte állni, amíg bebundázzuk. A sütő elvégzi a többi munkát. 

Igazából minden köret, savanyúság és saláta passzol hozzá, amit egy rántott húshoz ennénk. 

Én most krumplit sütöttem mellé és uborka salátát kínáltam hozzá. 

Sajtban sült karaj

Hozzávalók:

     • 5 szelet sertés karaj 

     • só, bors ízlés szerint 

     • 4 - 5 ek liszt

     • 3 tojás (ha nagyobb, akkor 2 is elég)

     • 350 - 400 g reszelt gouda

Elkészítés:

A hús szeletek mindkét oldalát kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 

Megforgatjuk őket először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a reszelt sajtban. A sajtot kissé rá is nyomkodhatjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd bele fektetjük a hús szeleteket. 


Előmelegített 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése