Ma úton voltunk délelőtt, így csak egy villám ebédre volt időm. Gyorsan elő kaptam mindent, 10 perc alatt előkészítettem és 1 órára a sütőbe dobtam. Már készen is volt a finom ebédünk. 🙂
Először csak krumplit akartam tenni a hús alá, de a hűtőt kinyitva szembe nézett velem a zöldséges fiókban egy kis bontatlan csomag "gyerek "répa. Azért hívom így, mert a lidl-ben és aldiban kapható kisujjnyi vékony, kb 10 cm hosszú répák, amit direkt a gyerekeknek árulnak ropogtatni, vagy az uzsonnás dobozban elvinni az iskolába. Ezt általában megveteti a gyerek, de megenni már elfelejti. 🤷🏼♀️😆
Így ez is a hús alatt landolt, amit nem bántam meg, mert isteni ízt adott neki a húsból kifolyt szaft.
Tehetünk a húsok alá másfajta zöldségeket is, kinek mi a kedvence. Cukkinit, gombát, zellert, kápia paprikát, hagymát, borsót, brokkolit, karfiolt .... és még sorolhatnám. 🙂
Annyira érdemes figyelni, hogy a nagyobb nedvesség tartalmú zöldségek több levet eresztenek, így nem kell vizet önteni az étel alá. Ez a fagyasztott zöldségek esetében is így van.
 |
Sütőzacskóban sült zöldséges csirkecomb |
Hozzávalók:
• 3 egész csirkecomb
• só, bors
• csirke fűszerkeverék
• 6 szem közepes burgonya
• 200 g sárgarépa (ha nincs a vékonyka, a sima is jó, de vágjuk el hosszában 4 felé)
• 6-8 gerezd fokhagyma (természetesen ez mindenkinek az ízlésére van bízva)
• 1 ek házi ételízesítő (jó a bolti is, vagy simán csak só)
Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk. A répát én egyben hagytam, mert vékonyka volt, a burgonyát viszont cikkekre vágtam.
A zöldségeket bele tesszük a sütőzacskóba, hozzá adjuk a szeletekre vágott fokhagymát és ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel és borssal. Alaposan összeforgatjuk, majd elrendezzük az elfektetett sütőzacskóban.
A csirkecombokat ketté vágjuk, sózzuk és megszórjuk csirke fűszerkeverékkel.
A répás burgonya tetejére helyezzük őket. Ha szükséges, löttyinthetünk alá egy deci vizet (vagy fehérbort). Én nem szoktam, mert nálunk vizesebbek a húsok, így elég nedvesség távozik belőlük, nem ég le az aljuk.
Lezárjuk a sütőzacskó száját, majd a felső részén ollóval 4-5 helyen apró bevágást teszünk. Sütés közben itt tud majd távozni a keletkezett gőz, így nem tud szét durranni a zacskó.
Előmelegített 200°C-os sütőben 1 órát sütjük.
Ha elkészült, egy tálra helyezzük a zacskó tartalmát és valamilyen finom savanyúsággal tálalhatjuk. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése