Volt néhány szelet sertés karaj a hűtőmben, így ma belőlük készült a vasárnapi ebéd egy kis búbos karaj formájában. Amit találtam, abból pakoltam meg a tetejét.
A végén pedig az én drága férjem által készített trappista sajtot reszeltem rá.
Azért szeretem ezt az ételt, mert semmi nincs kőbe vésve a felhasznált alapanyagok szempontjából. Mehet rá, amit a hűtőben találunk.
Parmezános sült burgonyával, párolt rizzsel és csemege uborkával találtam.
Búbos karaj |
Hozzávalók:
• 5 szelet sertés karaj
• só, bors, fokhagymapor
• 3-4 ek liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)
• 5-6 ek olíva olaj
A "búb"-hoz:
• 1 ek olíva olaj
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 kisebb kápia paprika
• 8-10 szem csiperke gomba
• kb. egy 10 cm-es darab füstölt kolbász
• só, bors, majoránna
• 1 tk petrezselyemzöld
• 1 nagy tojás
• 3-4 ek zsemlemorzsa
• 5 szelet csirkemell sonka (vagy amilyet szeretünk)
• 150 g reszelt sajt (én házi trappistát használtam, de ez is az ízlésünkre van bízva)
Elkészítés:
1 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, füstölt kolbászt, kápia paprikát és gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha kész, félre tesszük kihűlni.
Egy tálba ütjük a tojást, és felverjük. Hozzáadjuk a kihűlt kolbászos zöldségeket és a zsemlemorzsát, majd alaposan összekeverjük.
A húsokat enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
Megforgatjuk őket a lisztben és 5-6 evőkanál olajon hirtelen rápirítunk.
A húsokat tepsire tesszük, mindegyikre rátesszük egy szelet sonkát. Rájuk halmozzuk a kolbászos- zöldséges masszát, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 200°C -os, hőlégkeveréses sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése