A kislányom egyik kedvenc körete ez a ropogós sült krumpli. Sült vagy rántott húsokhoz mellé jól passzol, bár én egy kis ketchuppal magában is simán megeszem. 😁
Hozzávalók:
• 500 g apró szemű burgonya
• 2 ek olíva olaj
• 3-4 ek reszelt parmezán
• só
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk és félbe vágjuk. Ha nincs otthon apró szemű, akkor a normál nagyságút vágjuk 4-6 darabra.
A felvágott darabokat kb. 1 órára hideg vízbe áztatjuk.
Sütés előtt felitatjuk a krumpliról az összes vizet, majd egy tálban összekeverjük az olajjal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rá szórjuk a reszelt parmezánt. A krumpli darabokat rá tesszük, azzal az oldalával, ahol félbe lett vágva.
Előmelegített 190°C-os, hőlégkeveréses sütőben 25 percig sütjük. Ezután feljebb tesszük 200°C- ra, és sütjük még 10 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése