2021. február 28., vasárnap

Parmezános sült burgonya

 A kislányom egyik kedvenc körete ez a ropogós sült krumpli. Sült vagy rántott húsokhoz mellé jól passzol, bár én egy kis ketchuppal magában is simán megeszem. 😁

Parmezános sült burgonya 

Hozzávalók:

     • 500 g apró szemű burgonya 

     • 2 ek olíva olaj

     • 3-4 ek reszelt parmezán 

     • só 

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk és félbe vágjuk. Ha nincs otthon apró szemű, akkor a normál nagyságút vágjuk 4-6 darabra.

A felvágott darabokat kb. 1 órára hideg vízbe áztatjuk. 

Sütés előtt felitatjuk a krumpliról az összes vizet, majd egy tálban összekeverjük az olajjal.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rá szórjuk a reszelt parmezánt. A krumpli darabokat rá tesszük, azzal az oldalával, ahol félbe lett vágva. 



Előmelegített 190°C-os, hőlégkeveréses sütőben 25 percig sütjük. Ezután feljebb tesszük 200°C- ra, és sütjük még 10 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése