Ez az étel már régóta piszkálta a fantáziámat. Ma eljött az idő, hogy kipróbáljam, és azt kell mondjam, hogy az egyik legfinomabb csirkés étel amit valaha ettem.
Van aki gombával készíti, én kihagytam, mert a kislányom nem szereti. Helyette tettem bele egy pár darab olajban eltett, napon szárított paradicsomot.
Az olasz fűszer keverék miatt pedig teljesen az itáliai tengerparton éreztem magam. 🙂
Hozzávalók:
• 2 ek olíva olaj
• 1 közepes vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 400 g csirkemell filé
• só, bors
• 1 ek olasz fűszerkeverék
• 5 db olajban eltett szárított paradicsom
• 1 ek paradicsompüré
• 150 ml főzőtejszín
• 1 ek citromlé
• 5-6 levél friss bazsalikom
• 150 ml húsleves (vagy víz)
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
A csirkemellet hosszában félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük az edénybe és össze keverjük a hagymával.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az olasz fűszerkeverékkel, majd fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, a citromlevet, és a húslevest, majd addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Ezután beletesszük a feldarabolt szárított paradicsomot és a főzőtejszínt. Néhány percig rotyogtatjuk, amíg a tejszín be nem sűrűsödik.
A végén bele keverjük az apróra vágott bazsalikomot.
Tésztával, rizzsel, gnocchival tálalhatjuk, de akár egy finom focaccia, vagy ciabatta is jól passzol hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése