2021. február 27., szombat

Toszkán csirke

 Ez az étel már régóta piszkálta a fantáziámat. Ma eljött az idő, hogy kipróbáljam, és azt kell mondjam, hogy az egyik legfinomabb csirkés étel amit valaha ettem.

Van aki gombával készíti, én kihagytam, mert a kislányom nem szereti. Helyette tettem bele egy pár darab olajban eltett, napon szárított paradicsomot. 

Az olasz fűszer keverék miatt pedig teljesen az itáliai tengerparton éreztem magam. 🙂

Toszkán csirke 


Hozzávalók:

     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 közepes vöröshagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 400 g csirkemell filé 

     • só, bors

     • 1 ek olasz fűszerkeverék 

     • 5 db olajban eltett szárított paradicsom

     • 1 ek paradicsompüré 

     • 150 ml főzőtejszín 

     • 1 ek citromlé 

     • 5-6 levél friss bazsalikom 

     • 150 ml húsleves (vagy víz)


Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát. 

A csirkemellet hosszában félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük az edénybe és össze keverjük a hagymával.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az olasz fűszerkeverékkel, majd fehéredésig sütjük. 

Hozzáadjuk a paradicsompürét, a citromlevet, és a húslevest, majd addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. 

Ezután beletesszük a feldarabolt szárított paradicsomot és a főzőtejszínt. Néhány percig rotyogtatjuk, amíg a tejszín be nem sűrűsödik. 

A végén bele keverjük az apróra vágott bazsalikomot. 

Tésztával, rizzsel, gnocchival tálalhatjuk, de akár egy finom focaccia, vagy ciabatta is jól passzol hozzá. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése