2021. február 18., csütörtök

Paradicsomos csirkecomb

 Ez a recept kicsit rendhagyó, mert csak egy darab húsra szól. Mivel ezt most csak magamnak készítettem ebédre, így egy adagos recept lett belőle. 🙂 

Természetesen aki szeretné elkészíteni, az annyival szorozza a hozzávalókat, ahány darab húst szeretne sütni.

Paradicsomos csirkecomb 

Hozzávalók:

     • 1 db felső csirkecomb filé

     • 2 csipet só

     • 1 csipet bors

     • 3 ek házi paradicsomos szósz

     • 3 ek reszelt gouda sajt

Elkészítés:

A kicsontozott csirkecombot szétnyitjuk amennyire tudjuk. Egy szép szelet húst kell kapnunk. Sózzuk, borsozzuk.


Egy edényben olajat hevítünk, majd a hús mindkét oldalát megpirítjuk.


A húst egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a házi paradicsomos szósszal. Pótolhatjuk kész pizza- vagy tészta szósszal is.

Alaposan megszórjuk reszelt sajttal.




Előmelegített 200 °C -os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szépen rápirult a sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése