Személy szerint nagyon szeretem a paradicsomos ételeket.
Sokszor szoktam készíteni és ilyenkor nagyon jól szokott jönni a kész paradicsom szósz. Sokáig bolti pizza- vagy tészta szószt használtam, de már egy ideje kifejlesztettem a saját házi receptemet. 🙂 Így azért mégis más, hogy tudom mi van benne.
Mi nagyon szeretjük, így pizzához, tésztákhoz, húsokhoz, meleg szendvicsekhez, rakott ételekhez rendszeresen használom.
Hozzávalók:
• 3 ek olíva olaj
• 3 közepes vöröshagyma
• 3 közepes lila hagyma
• 6 gerezd fokhagyma
• 2 tk só
• 1 mk fehérbors
• ½ mk szerecsendió
• 2 tk oregánó
• 2 tk őrölt kömény
• 2 tk mustár
• 2 db piros kápia paprika
• 1 kisujjnyi gyömbér
• 400 g darabolt paradicsom konzerv
• 3 ek sűrített paradicsom
• 2 ek paprikakrém
• 3 db babérlevél
• 100 ml víz
• 2 ek cukor
Elkészítés:
Az olíva olajon elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymákat.
Hozzáadjuk a fűszereket, majd kb. 10 percig dinszteljük.
Beletesszük a mustárt, az apró kockára vágott paprikát és belereszeljük a gyömbért.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, a paprika krémet, a babérlevelet és a vizet, majd alacsony lángon kb. 2 órát főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis cukrot, hogy ellensúlyozzuk a paradicsom savasságát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése