2021. február 18., csütörtök

Házi paradicsomos szósz

Személy szerint nagyon szeretem a paradicsomos ételeket. 

Sokszor szoktam készíteni és ilyenkor nagyon jól szokott jönni a kész paradicsom szósz. Sokáig bolti pizza- vagy tészta szószt használtam, de már egy ideje kifejlesztettem a saját házi receptemet. 🙂 Így azért mégis más, hogy tudom mi van benne. 

Mi nagyon szeretjük, így pizzához, tésztákhoz, húsokhoz, meleg szendvicsekhez, rakott ételekhez rendszeresen használom. 


Házi paradicsomos szósz 

Hozzávalók:


     • 3 ek olíva olaj

     • 3 közepes vöröshagyma

     • 3 közepes lila hagyma

     • 6 gerezd fokhagyma

     • 2 tk só

     • 1 mk fehérbors

     • ½ mk szerecsendió

     • 2 tk oregánó

     • 2 tk őrölt kömény

     • 2 tk mustár

     • 2 db piros kápia paprika

     • 1 kisujjnyi gyömbér

     • 400 g darabolt paradicsom konzerv

     • 3 ek sűrített paradicsom

     • 2 ek paprikakrém

     • 3 db babérlevél

     • 100 ml víz

     • 2 ek cukor


Elkészítés:


Az olíva olajon elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymákat.

Hozzáadjuk a fűszereket, majd kb. 10 percig dinszteljük.

Beletesszük a mustárt, az apró kockára vágott paprikát és belereszeljük a gyömbért.

Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, a paprika krémet, a babérlevelet és a vizet, majd alacsony lángon kb. 2 órát főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis cukrot, hogy ellensúlyozzuk a paradicsom savasságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése